Hava Durumu

Bursa'da ulaşıma zam yapıldı! Yarından itibaren geçerli...

Bursa'da toplu taşıma fiyatlarına yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı. Buna göre, Bursa'da Metro Tam biniş 2,55 TL'den 2,90 TL'ye, indirimli bilet 2,10 TL'den 2,55 TL'ye yükseldi. Düzenleme ile otobüs uzun hat 3,35 TL'den 3,80 TL'ye çıktı, kısa hat ise 3 TL olarak düzenlendi. Aylık tam abonman ise yüzde 11 artışla 200 TL olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2019 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2019 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ulaşıma zam yapıldı! Yarından itibaren geçerli...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Bursa'da vatandaşların toplu ulaşıma yönelmesi amacıyla toplu taşıma araçlarında modernizasyonun yanında ekonomik fiyat tarifesi uygulamaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifede de bir ilke imza attı. Toplu taşıma araçlarını yoğun olarak kullanan öğrenciler yeni tarifede kapsam dışı tutulurken, öğrenciler 2016 yılında uygulanan tarifeden bile daha ucuza yolculuk yapacak. Hatırlanacağı üzere 2016 yılında 1,5 TL olan öğrenci metro biniş fiyatı, 2 yıl önce 1,35 TL'ye indirilmişti. Yeni düzenlemede de 1,35 TL'lik fiyat uygulamasına devam edilmesine karar verildi. Son 4 yılda yakıt, personel ve bakım maliyetlerindeki yüzde 64'lere varan artışlara rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi öğrenci dostu ulaşım politikasına kararlıkla devam ediyor." denildi.

1 Ocak 2020'den itibaren geçerli

Öğrenci fiyatlarına dokunulmadığı belirtilen açıklamada, "1 Ocak'ta uygulamaya girecek maliyet artışı kaynaklı yeni fiyat tarifesi özellikle dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler gözetilerek oluşturuldu. Ulaşım fiyat artış oranları yetişkinler için asgari ücret artış oranının altında tutulurken, öğrenci fiyatlarına dokunulmadı.

İşte yeni fiyatlar

Yeni düzenleme ile Metro Tam biniş 2,55 TL'den 2,90 TL'ye, indirimli bilet 2,10 TL'den 2,55 TL'ye yükseldi. Düzenleme ile otobüs uzun hat 3,35 TL'den 3,80 TL'ye çıktı, kısa hat ise 3 TL olarak düzenlendi. Aylık tam abonman ise yüzde 11 artışla 200 TL olarak belirlendi. Öğrenci abonman fiyatı ise 90 TL olarak sabit tutuldu. Yeni yılda BursaKart mobil uygulaması ve Bursakart web sitesiyle birlikte tüm BursaKart'lara bakiye yükleme, vizeleme, bakiye görme, abonman yenileme gibi işlemler internetten online yapılabilecek. Bursa'da vatandaşların sıklıkla mağdur olduğu usulsüz kart kullanım cezaları da yüzde 50 indirimle uygulanacak. Yeni fiyatlar 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak." ifadeleri kullanıldı.

Üniversiteye hazırlananlara indirimli tarife

Bu arada 2018 - 2019 eğitim öğretim yılında lise son sınıftan mezun olan öğrenciler, üniversiteyi kazanamadıkları veya daha farklı bir bölüm okumak için bir yıl daha sınavlara hazırlanmak için geçirecekleri 1 yıl boyunca da indirimli tarifeden yararlanmaya devam edebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.