Hava Durumu

Bursa'da ülkücülerin zafer coşkusu!

Ülkücüler düzenledikleri program ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşku ile kutladı. Binlerce ülkücüyü buluşturan zafer kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2019 06:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2019 06:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ülkücülerin zafer coşkusu!

İsmail ARSLAN

Ülkü Ocakları Osmangazi İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı düzenlediği etkinlikle kutladı. Merinos'ta düzenlenen ve binlerce ülkücüyü buluşturan program Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitlere dua ile başladı. Duanın ardından ise programa katılan binlerce kişi hep bir ağızdan andımızı okudu. Mehteran takımının da yer aldığı etkinlikte, Ülkü Ocakları Tiyatro Topluluğu'nun sahnelediği Kınalı Hasan oyunu izleyicilere duygulu dolu anlar yaşattı.

'SİLLE İNDİRDİK'

MHP İl Başkan Yardımcısı İbrahim Öge, geceye katılan davetlileri selamlayarak, "30 Ağustos'ta büyük taarruz olmasaydı emperyalist destekli Yunan ordusu bu topraklarda soykırım yapacaktı. Bugün soykırımdan kurtuluşumuzun günüdür. Batı o yıllarda maddi ve manevi varlıklarımızı istedi. İşte bu isteklere 30 Ağustos'ta kocaman bir sille indirdik. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda can veren tüm kahramanlarımızın ruhları şad olsun. Bugün de aynı durumla karşı karşıyayız. Aynı emperyalist güçler aynı isteklerle karşımızdalar. İşte bu isteklere Türk milliyetçileri diyor ki asla! Bu coğrafyanın kaderini Türk milliyetçileri değiştirecektir. Var olsun Ülkü Ocakları var olsun MHP" ifadelerini kullandı.

'TÜRK BAŞ EĞMEZ'

MHP İl Başkan Yardımcısı İbrahim Öge'den sonra kürsüye çıkan Osmangazi Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Fatih Düzenli ise, "Bağımsızlık Türkün kanında, zafer fıtratında var. Aç bak binlerce yıllık tarih defteri, Türkün zaferleriyle doludur. Hangisini sayalım?  Malazgirt'i mi, Kosova'yı mı, Çanakkale'yi mi yoksa Büyük Taarruzu mu? Yıldırım olan, kasırga olan, ateş olan Türk hiç düşmüş mü esir? Baş verir ama baş eğmez asil Türk" ifadelerini kullandı.

'DÜNYAYA GÖSTERDİK'

30 Ağustos zaferinin Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Düzenli, "30 Ağustos 1922 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk milletini esir almaya kalkan 7 düvele karşı şanlı bir zafer kazanmıştır. İngilizi, Fransızı, İtalyanı ve Yunanı, Türkün esir olmayacağını yüzlerine inen bir tokatla yeniden hatırlamıştır. 30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla bozabileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Cumhuriyetin ilanı ile neticelenen bu süreç, Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

 'YİNE HEDEFTEYİZ'

Türkiye'nin, tıpkı 100 yüz yıl öncesi gibi yine çok uluslu projelerin hedefinde olduğunu vurgulayan Osmangazi Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Düzenli, "NATO çatısı altında birlikte olduğumuz sözde müttefiklerimizin ülkemizi güçsüz düşürmek için sergiledikleri oyunlar ortadadır. Suriye sınırımızda bir terör devleti kurmak için, bölgeye binlerce tır silah gönderenlerin niyetleri iyi değildir. Askerimiz bugün bir yandan dağ taş terörist ararken diğer yandan da sınırımızdaki terör koridorunu dağıtmakla meşguldür... Böylesine zorlu ve çetrefilli bir süreçten geçerken, içeride safları sıkı tutmaktan başka çaremiz yoktur. Bu nedenle ülkücüler olarak, içeride sergilenebilecek her türlü provokasyona karşı uyanık olmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Birlik vurgusu

Birlik ve beraberlik çağrısı yapan Başkan Düzenli, "Bizlerin görevi; toplumdaki dayanışma ruhunu ve kardeşlik duygularını pekiştirmektir.  Bizler asla ötekileştiren olmayacağız. Aksine her kim dışlanıyorsa ona biz sahip çıkacağız. Ezileni, hor görüleni kucaklayacağız. Özellikle vurgulamak isterim ki, Türkiye cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğü ile sorunu olmayan, bayrağı ile davası bulunmayan, değerlerine saygılı davranan herkes bizim kardeşimizdir.  Ülkücülerin, toplumdaki birleştirici unsur olma misyonunu en iyi şekilde yerine getireceğinden kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.  

Sağduyu çağrısı

Ülkücülerin daima sağduyulu davrandığını belirten Fatih Düzenli, "Ancak şunun da bilinmesi gerekir ki, ülkücüler ipeğe sarılı çeliktir. Özellikle son dönemlerde Ülkü Ocakları üstüne yürütülen algı operasyonlarını ve karalama kampanyalarını yakinen takip ediyoruz.  Niyeti ve varmak istediği nokta belli olan bu fitne tufanına karşı tüm sağduyumuz ile karşılık vermek mecburiyetindeyiz.  Ülkücüler çalışmaya, üretmeye, okumaya ve gelişmeye devam edecek... Bizleri bu yoldan alıkoyarak farklı zeminlere çekmek isteyenlere mağlup olmayacağız.  Ancak bıçağa sürtünmeyi alışkanlık haline getiren koyunlara diyeceğimiz son söz; olur da sabrımız sizin ahlaksızlıklarınıza katlanmaya yetmez ise işte o zaman sizlerin de nesli tükenecektir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.