Hava Durumu

Bursa'da velilerden MEB'e çağrı: Sınavlar iptal edilsin!

Öğrenci Veli Derneği Bursa Şubesi, öğrencilerin sağlığından endişe ettiklerini belirterek Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaöğretim kurumlarına yönelik aldığı yüz yüze sınav kararının iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2021 06:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2021 06:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da velilerden MEB'e çağrı: Sınavlar iptal edilsin!

N. Nuri YAVUZ

Öğrenci Veli Derneği Bursa Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ortaöğretim kurumlarında sınavların 1 Mart'tan itibaren yüz yüze yapılacağını duyurmasının ardından basın açıklaması yaptı. Türkiye'de salgın sürecinde uzaktan eğitimin yetersiz kaldığı ve fırsat eşitliliğinin sağlanamadığı vurgulanan açıklamada "Çocuklarımızın başarılarının notla değerlendirme ısrarı yaşanılan sorunları ve eşitsizlikleri daha da arttıracaktır. Ayrıca başta Doğu Karadeniz olmak üzere vakalar artmakta, mutasyonlu virüsün saptandığı 23 ilin olduğu bilgisi açıklanmaktadır. Bu tabloya rağmen okullarda yeterli ve gerekli önlemler hala alınmamış, öğretmenler aşılanmamış, eğitime ek bütçe ayrılmamıştır. Bu koşullarda yüz yüze sınavlarla fiziksel hareketlilik artacaktır. Bu durum çocuklarımızın, öğretmenlerin ve biz velilerin sağlık riskini ve kaygılarımızı arttırmaktadır" denildi.

(Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş)

Önce ihtiyaçlar giderilmeli

MEB'in temel görevinin sınavlar değil salgın döneminde öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması olduğu belirtilen açıklamada, "Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceğidir. Salgında uzaktan eğitime hiç erişemeyen veya düzenli, nitelikli olarak ulaşamayan, çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımızın başarısı notla değerlendirilemez. Sınavların ertelenmesi de sorunu çözmez, eşitsizlikleri ortadan kaldırmaz. Sınavlar uygulanmamalı, iptal edilmelidir. MEB bir an önce sınavların iptal edildiğini açıklamalıdır. Sınav ısrarı ile tek bir çocuğumuzun dahi hayallerini, umutlarını kaybetmesine izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

(Bursa Eğitim İş Başkanı Yeliz Toy)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.