Hava Durumu

Bursa'da vinç paniği! Facia ucuz atlatıldı

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında yapılan inşaatta vinç büyük bir gürültüyle devrildi. Bölge sakinlerini paniğe sevk eden olayın sabah saatlerinde meydana gelmesi ve işçilerin erken davranıp kaçmasıyla facia önlendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da vinç paniği! Facia ucuz atlatıldı

Nilüfer'de kentsel dönüşüm kapsamında çalışmaların sürdüğü bir inşaatta meydana gelen kaza yürekleri ağza getirdi. Olay, merkez Nilüfer ilçesine bağlı Nilüfer Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde kentsel dönüşüm kapsamında çalışması devam eden inşaatta vinçte büyük bir gürültü yaşandı.  Vincin devrilme ihtimali değerlendiren işçiler, inşaattaki işi bırakıp, kaçmaya başladı. Bu sırada vincin baş kısmı büyük bir gürültü ile inşaata çarparak yere düştü. Olayın sabah saatlerinde olması ve işçilerin erken davranıp, kaçmasıyla yaralanan olmadı.

UCUZ ATLATTIK

İnşaat sorumlularından Dursun Tanrıverdi, "Malzeme alıyorduk. Vinç belinden koptu. Hiç bir arkadaşımızda sıkıntı yok. İlk vuruşta sesi duyunca herkes kaçıştı, çok şükür sıkıntımız yok. Cana geleceğine mala gelsin, ucuz atlattık" dedi. Vinç Operatörü Barış Yeşilyurt ise, "500 kilo civarında bir malzeme kaldırıyorduk. Sanırım üst tırnaktan attı. Allah'a şükür kimsede bir şey yok. Gelip vince bakacaklar" diye konuştu.

PANİĞE NEDEN OLDU

İnşaatın  yakınındaki evlerde büyük korkuya yol açan kaza, bölge sakinlerini de paniğe sevk etti. Gürültünün ardından evlerinin camlarına koşan vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında korku dolu anlar yaşadı

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

2015 yılının şubat ayında Bursa'da stadyum inşaatında kullanılan vinç, lodos nedeniyle Bursa-İzmir karayoluna devrilmişti. Olayda 1 kişi ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı. Geçtiğimiz eylül ayındaysa Nilüfer'in Barış Mahallesi'nde bulunan bir inşaata demir taşıyan vinç devrilmiş, bir kişi ağır yaralanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.