Hava Durumu

Bursa'da yasa dışı silah ticareti yapanların yöntemleri şaşkına çevirdi!

Bursa'nın da içinde olduğu 8 ilde düzenlenen operasyonlarda, sosyal medyadan yasa dışı silah ticareti yaptıkları ileri sürülerek gözaltına alınanların sayısı 41'e yükseldi. Operasyon anına ait kamera görüntüleri ise şüphelilerin sosyal medyadaki pazarlama yöntemlerini de gün yüzüne çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da yasa dışı silah ticareti yapanların yöntemleri şaşkına çevirdi!

Alınan bilgilere göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen ortak çalışmalarda; sosyal medya üzerinden yasa dışı silah ticareti yaptığı belirlenen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.

İstanbul merkezli Konya, İzmir, Bursa, Edirne, Amasya, Sivas, Samsun ve Van'da belirlenen 50 adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis, şu ana kadar 41 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, çelik yelekler, av tüfekleri ve bu silahlara ait şarjörler ile değişik çap ve markalarda çok sayıda fişekler ele geçirilmişti.

Diğer yandan polisin düzenlediği operasyon anı, adreslerde ele geçirilen silahlar kameralara da yansırken, şüphelilerin sosyal medyadaki pazarlama yöntemleri de ortaya çıkarıldı. Öte yandan gözaltına alınan zanlılar İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesine getirilirken, sabah başlatılan operasyonların devam ettiği bildirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.