Hava Durumu

Bursa'da yeni arıtma tesisleri devreye giriyor!

BUSKİ Genel Müdür Vekili Güngör Gülenç, Bursa'da 6 yeni arıtma tesisinin yakın zamanda devreye gireceğini belirterek, "Atık su arıtma tesisi martta devreye alınacak. Bu yaz içinde de hepsi bitmiş olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da yeni arıtma tesisleri devreye giriyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda geçtiğimiz toplantıda muhalefet sözcülerinin gündeme getirdiği 22 konuyla ilgili açıklama yapan BUSKİ Genel Müdür Vekili Gülenç, çeşmeden akan suda ağır metal olduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu kaydederek, "Biz günlük, haftalık, aylık olarak sürekli sularımızı denetliyoruz. Sular kendi laboratuarımızın yanı sıra Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün bağımsız laboratuarlarında da denetleniyor. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da suyla ilgili ayrıca bağımsız kuruluşlara denetim yaptırdıklarını bunun neticelerini kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

Muhalefetin sorularını cevaplandırmayı sürdüren Gülenç, "Çamur yakma tesisi çalışıyor. Arıtma tesislerinden çıkan çamuru hem doğu hem batıda yakmaktayız. Tesisimizde 23 bin ton çamur yaktık. Hiç bir şekilde biriktirme yapmıyoruz. Arıtma tesislerinin bitirilmesiyle ilgili takvim konusunda; 6 adet Bursa'da bir de Mustafakemalpaşa'da arıtma tesisi için çalışıyoruz. Kurşunlu ve Gemlik 2018 başında, Mudanya Mart 2018'de devreye alınacak. Akçalar atık su arıtma tesisi Ocak 2018'de, Küçükkumla ve Nilüfer Mart 2018'de devreye alınacak. 4 dağ ilçesindeki arıtma tesisi için de kamulaştırma çalışmalarımız sürüyor diye konuştu.

HES, RES ve GES ile ilgili bugüne kadar 3,5 milyon liralık enerji üretimi sağladıklarını hatırlatan Gülenç, davalık olan alacaklarla ilgili ise şunları söyledi: "2014'ten bu yana tahsil edilemeyen su alacaklar 10 bin 312 dosyada 25 milyon liralık tahsilat yapılmıştır. Hukuksal anlamda devam eden davalarda adli 556, idari 44 tane, vergi 24, ceza davaları 37, ağır ceza 4 olmak üzere 665 davamız bulunmaktadır. 4033 dava da kesinleşmiştir. 7 bin 859 icralık dosyada 20 milyon liralık tahsilatımız oluşmuştur" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.