Hava Durumu

Bursa'da yufkacılar isyan etti: 'Bir an önce yanlıştan dönülmeli'

Bursa Simitçiler Yufkacılar Ve Unlu Mamülleri Odası Başkanı Erdal Pınar, semt pazarlarında yufka satışının yasaklanmasına anlam veremediklerini dile getirdi. Pınar, "17 ilçede kurulan 130 pazarda tezgahlarında yufka satışı yapan esnafımız mağdur. Bir an önce yapılan bu yanlıştan dönülmelidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2020 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2020 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da yufkacılar isyan etti: 'Bir an önce yanlıştan dönülmeli'

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 hastalığının ülkemizde de önüne geçilemez şekilde artmasının ardından devlet bir dizi tedbirler aldı. Birçok işyeri ve sektörün kepenk kapattığı uygulamalardan pazarda yufka satan esnaf da nasibini aldı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Bursa Simitçiler Yufkacılar Ve Unlu Mamülleri Odası Başkanı Erdal Pınar, "Bursa'nın yüzde 80'i gıda ihtiyacını semt pazarlarından karşılamaktadır. Salgın nedeni ile pazarlarda tedbir alınmasını anlayış ile karşılıyoruz. Pazarcı esnafı maske, mesafe ve temizlik kuralları çerçevesinde satışlarına devam ediyor. Bizim anlamadığımız sebze meyveciler satışlarına tedbirler çerçevesinde devam ederken, yufkacı esnafı neden satış yapamıyor? 17 ilçede kurulan 130 pazarda tezgahlarında yufka satışı yapan esnafımız mağdur. Onlar aile geçimlerini kazançlarını bu pazarlardan sağlamaktadır" dedi.

YUFKA PİŞİRME İŞLEMİNDE GEÇİYOR

Ayrıca yufkanın direk tüketilmediği ve pişirme işleminden geçtiğinin altını çizen Başkan Pınar, "Tüketicilerimizin sağlıklı ve hijyenik koşullarda günlük üretilen taze gıdalar ulaşabilmeleri için pazarda yufka satışlarının 5 adet 1 kilo gelecek şekilde mutlaka paketli ambalaj içerisine konularak kapalı olarak satılmasını, para alışverişi yaparken eldiven kullanılmasını ve pazarcıların maske takmasını el hijyenine önem verilerek bu gerekli tedbirlerin alınarak esnaf oda üyelerimizin pazarda yufka satışı yapmalarına müsaade edilmesini talep etmekteyiz. Yufka, yarı mamul olarak üretilip, pişirilip(fırın veya ocak) tüketilmektedir. Direkt tüketilmeyip, yüksek ısıda pişen gıda maddesi olduğundan herhangi bir virüs bulaşma riski taşımamaktadır. Ayrıca market ve zincir marketler paketli olarak bu yufkaları satabiliyorken, bizim pazarcı esnafımız neden yufkasını satışa sunamıyor. Bu çifte standarda girmektedir. Bir an önce yapılan bu yanlıştan dönülmelidir" diye konuştu.

ESNAFIMIZI SÜREKLİ UYARIYORUZ!

Pandemi dönemi ile birlikte zaten hijyenin çok önemli olduğu sektörlerinde bu süreçten sonra daha da önem arz ettiğini bildiklerinin altını çizen Başkan Erdal Pınar, "Gıda kolunda olan sektörümüz esnaf ve sanatkarlarımızın ve yakın çevresinin, hem iş yerlerinde hem de iş yerleri dışında belirtilen önlemleri alması, bu önlemlerin sürekli hale getirilmesi, kişisel hijyen kurallarına uyulması gerektiği konusunda duyuru ve bilgilendirmeler yapılmıştır. Yetkililer tarafından alınan kararlara uygun olarak hijyenik şartlarda paketli kapalı ambalajlı olarak semt pazarında yufka satışına izin verilmesini ve yufkacılık sektöründe yer alan esnafımızın maddi yönden olumsuz etkilenmemesi için gerekli iş birliğinin yapılması ve sağlanması hususunda yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz" diye ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.