Hava Durumu

Bursa'da Zafer Plaza yıkılacak mı? Sahibinden dikkat çeken sözler...

Bursa'da Zafer Plaza AVM'nin sahibi Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi çevresinin açılması projesi kapsamında yıkımı olası bulunan AVM'nin bir bölümü hakkında konuştu: "Öyle bir şey yok!"

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2020 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2020 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Zafer Plaza yıkılacak mı? Sahibinden dikkat çeken sözler...

N. Nuri YAVUZ

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi çevresinin açılması projesi kapsamında ilk yıkımlar 31 Ağustos tarihine kadar gerçekleştirilecek. Başlangıçta 5-8 arası binanın yıkılmasının planlandığı bölgede en merak edilen konu ise Pirinç Han'ın önündeki Zafer Plaza AVM'ye ait olan YKM'nin bulunduğu binanın zaman yıkılacağı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlediği son basın toplantısında bu binanın şimdilik yıkılmayacağını duyururken konuya ilişkin bir açıklama da AVM'nin sahibi Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'dan geldi.

Dünya gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar'ın yönettiği bir canlı yayında ekonomi ve sektörel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aziz Torun, Zafer Plaza AVM'nin yıkılması gündemde olan binası hakkında kendisine yönelttiğimiz soruya "öyle bir bilgim de endişem de yok" cevabı verdi.

Zaten yeraltında!

Torun, konuyla ilgili açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: "Zafer Plaza'nın yıkılması diye bir şey olamaz! Zafer Plaza'nın 3'te 2'si yerin altında. Yerin üstünde olan bir piramidi var bir de meydan var. 20 yıl evvel orada dizili dükkânların olduğu, arabaların geçeceği yol olmayan bir yere 2 tane meydan kazandırarak şehrin trafiğini ve sirkülasyonunu sağlamak üzere yapılmış olan bir proje. Benim öyle bir bilgim de endişem de yok. Kaldı biz, o anlamda tarihi dokuya da saygı göstererek ilde tarihi okulu ve karakolu restore ettik. Ayrıca tarihi han da bizim piramidin etrafındaki şeyleri de kaldırarak görünen bir noktadadır. Yani tarihle o modern piramidin beraber olduğu çok aslında güzel ve müthiş bir örnektir. Öyle bir şey yok, yıkım gibi bir şey yok."

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun DÜNYA'da https://t.co/xEk3qJMdln

-- Dünya Gazetesi (@dunya_gazetesi) June 21, 2020
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.