Hava Durumu

Bursa dahil 5 il... Koronavirüs kısıtlama kararları alınması bekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Bursa dahil 5 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması, yüz yüze eğitim gibi konularda tedbirler alınması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa dahil 5 il... Koronavirüs kısıtlama kararları alınması bekleniyor

Bilim Kurulu'nun 'yeni corona virüs kararları alınmalı' tavsiyesinin ardından gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne çevrildi. CNN TÜRK muhabiri Ahmet Melik Türkeş canlı yayında bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda çıkması muhtemel kararları değerlendirdi.

Ahmet Melik Türkeş'in haberinden satır başları şöyle: 

Kabine toplantısının saat 15.30'da başlaması planlanıyor. Kabine toplantısından bir gün önce de yine kritik toplantı Bilim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gündeminde ve yurt genelinde vaka sayılarındaki artış ele alındı.

Virüsün seyri konuşuldu ve bu yönde olumlu bir tablonun oluşması için atılması gereken adımlar konuşuldu. Tavsiye kararları alındı.

Buna ilişkin de İstanbul başta olmak üzere artışın görüldüğü illerdeki sağlık kuruluşlarındaki doluluk oranları konuşuldu ve virüsün olumsuz seyrinin sağlık kuruluşlarında sağlık çalışanları üzerinde bir baskı kurduğu ifade edildi.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ihtimali

Gündeme gelen tüm bu konular bugün Kabine Toplantısı'nda da gündeme gelecek. Virüsün ne zaman kötü seyrinden bahsedilse kısıtlama kararları da gündeme geliyor. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin.

Tedbirler sonrasında salgın istenen düzeyde azalma görülmezse hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması tavsiye edildi Bilim Kurulu'nda. Buna ilişkin de özellikle önümüzdeki günler belirleyici olacak.

Özellikle riskli illerde olumlu yönde seyir görülmezse bu yönde bir adım gelebilir ki bugün de Kabine Toplantısı'nda konuşulacak en önemli konular arasında bu bulunuyor.

Yüz yüze eğitim açıklaması

Belki de en önemli konu eğitim, okullar... Kurul toplantısında yüz yüze eğitim de gündeme gelmişti dün. Bir süredir eğitim yüz yüze devam ediyor. Yüz yüze eğitime kademeli olarak bir geçiş gerçekleştirilmişti.

Ancak daha sonra bir ara tatille bu hafta okullara kısa bir ara verildi. İşte bu ara tatilin uzatılması da gündemde. Kabine Toplantısı'nda bu yönde bir karar çıkarsa 16-20 Kasım'da devam eden ara tatilin daha da uzatılması gündemde olacak. Okullar daha geç açılabilecek.

Bir diğer konu ise; Türkiye'de 1 yıldır corona virüs tedbirlerini konuşuyor ve Ocak, Şubat döneminden itibaren alınan tedbir kararları var. Dünkü toplantıda Mayıs ayında alınan tedbirlere dönülmesi kararı alındı.

Saat kısıtlaması

Bu yönde aslında kafelere, kalabalık ortamların bulunduğu yerlere saat kısıtlaması getirilmesi gündeme getirildi. Hatırlayacaksınız geçtiğimiz Kabine Toplantısı'nda bu yönde bir adım atılmış kalabalıkların sıkça görüldüğü kafeler, AVM, restorant gibi yerlerde saat kısıtlaması getirilmiş ve 22.00 olarak belirlenmişti.

Eğer bu yönde bir adım atılırsa saat 22.00'den önce sosyal hayatın kısıtlanması söz konusu olabilir. Buradaki saatin erkene geçilmesi gündeme gelebilir.

Öncelik kritik 5 ilde

Riskli iller dedik... İstanbul, Bursa, Gaziantep, Ankara ve İzmir burada öne çıkıyor. Vaka sayılarındaki artış bu şehirlerde oldukça fazla. Eğer bir kısıtlama kararı alınacaksa sokağa çıkma kısıtlaması gibi, sosyal hayatın kısıtlanması gibi başlangıçta bu illerde alınması istendi Bilim Kurulu'nda. Yine Kabine Toplantısı'nda da bu konular gündeme gelecektir.

 İstanbul'da yeni corona kararları

İBB, Covid 19 salgınının en yoğun yaşandığı İstanbul'da, yaygınlığın artmasını önlemek amacıyla 19 Kasım Perşembe gününden itibaren uygulanacak bir takım tedbirler aldı. İBB Bilimsel Danışma Kurulu'nun önerileri çerçevesinde, yüz yüze eğitime başlaması planlanan İSMEK kurslarının açılışı ileri bir tarihe ertelendi.

İBB'ye ait kültür merkezlerinin kapalı kalmasına ve tüm müzelerin yanı sıra SPOR AŞ'nin işlettiği İBB spor tesislerin kapatılmasına karar verildi. Kapalı salonda izleyicisi olan sahne sanatları da online olarak icra edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Covid-19 salgınının hem toplumda hem de kendi çalışanları arasında yaygınlaşmasını önlemek amacıyla, İBB Bilimsel Danışma Kurulu'nun önerileri çerçevesinde birtakım tedbirler aldı. 19 Kasım Perşembe'den itibaren uygulamaya konulacak kararın, sürdürülmesi gereklilik olan belediyeye ait hizmetleri etkilemeyeceği vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.