Hava Durumu

Bursa'daki berber ve kuaför salonları yaklaşık 2 ay sonra yeniden faaliyete geçti!

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süre önce kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları, faaliyete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki berber ve kuaför salonları yaklaşık 2 ay sonra yeniden faaliyete geçti!

İsmail ARSLAN

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde hizmet veren bir kuaför dükkanı sahibi Mustafa Soner, sabahın erken saatlerinde kapılarını açarak uzun bir aranın ardından müşterilerini kabul etti.

Soner, siperli maske ve eldiven takarak çalışmaya başladı. Yaklaşık 50 gündür kapalı olduklarını belirten Soner, özlem duydukları mesleklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Müşterilerine randevu sistemiyle hizmet sunacaklarını belirten Soner, "Halkımızın sağlığı için devletimiz karar almıştı. Dükkanlarımızı kapatmıştık.  Genelge ile bugün itibarıyla kapılarımızı tekrar açtık. Salgına karşı gerekli tüm hijyen tedbirlerine aldık, girişe el dezenfektanı koyduk. Aralarında bir koltuk boş kalacak şekilde aynı anda en fazla 2 müşteriyi tıraş edeceğiz. Müşteri iş yerinde de bekleyemeyecek. Bir yoğunluk söz konusu, sürekli randevu talebi geliyor. Vatandaşımızdan biraz sabır bekliyoruz, kendi sağlıklarını tehlikeye atacak hiçbir girişimde bulunmamalarını öneriyoruz" dedi. 

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında uygulanacak kurallar

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeye göre berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlar maske kullanacak, müşteriler ise işleme göre maskeyi çıkarabilecek. Bu iş yerleri aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemeyecek.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarında müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zemin dezenfekte edilecek, her işlem sonrasında bu dezenfeksiyonun tekrarlanması sağlanacak.

Faaliyete geçen berber, kuaför ve güzellik salonları, 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacak, müşterilere randevu sistemiyle hizmet verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.