Hava Durumu

Bursa'daki faciada hayatını kaybedenler toprağa verildi

Bursa'da dün yaşanan buhar kazanı faciasında hayatını kaybedenlerden biri olan Suriyeli Muhammed Battih'in ülkesinde doktorluk yaptığı, iç savaştan dolayı kaçarak Bursa'ya sığındığı ortaya çıktı. Olayda hayatını kaybeden 18 yaşındaki Yasir Saraç'ın da öğle yemeği sonrası dükkanın önünde çay içerken fabrikada patlayan kazanın parçalarının isabet etmesi neticesinde öldüğü belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki faciada hayatını kaybedenler toprağa verildi

Gürsu ilçesindeki Uludağ Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasında dün buhar kazanının patlaması sonucu 5 işçi hayatını kaybetmiş, 16 kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybeden işçilerden Suriyeli olan Muhammed Battih, Yıldırım'a Selçukbey Mahallesi'ndeki Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

SURİYE'DE DOKTORDU

Suriye'nin Halep şehrinden 2 yıl önce Türkiye'ye göçen 33 yaşındaki Muhammed Battih'in Halep'teki bir hastanede doktor olarak çalıştığı öğrenildi. Bir yıl önce Gürsu'daki tekstil fabrikasında işe giren Battih, Suriye'deki iç savaş sebebiyle geldiği Türkiye'de, çalıştığı fabrikadaki buhar kazanının patlaması sonucu can verdi.

Suriyeli Battih'in kayınbiraderi Abdul Fattih Idlibi, kız kardeşinin eşi Muhammed Battih'in ailesi ile birlikle 2 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini ve 1 çocuklarının olduğunu söyledi. Acı haberi alır almaz İstanbul'dan Bursa'ya geldiğini ifade eden Idlibi, "Kız kardeşimin eşi oluyor. 2 sene önce Bursa'ya geldiler, 1 sene önce de işe girdi. Halep'te doktordu, burada normal işçi olarak çalışıyordu. Allah rahmet eylesin" dedi.Battih'in cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Erdoğanköy Mezarlığı'na defnedildi.

ÖLÜM ÇAY İÇERKEN YAKALADI

Bursa'daki patlamada hayatını kaybeden diğer vatandaşlardan  18 yaşındaki Yasir Saraç'ın, 15 gün önce işe başladığı fabrikanın kapısında çay içerken, 50 metre ilerideki fabrikada patlayan kazanın parçalarının isabet etmesi neticesi hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

 Görgü şahitlerinin ifadelerine göre patlamanın yaşandığı fabrikanın 50 metre ilerisindeki bir başka tekstil fabrikasında 15 gün önce işe başlayan 18 yaşındaki Yasir Saraç, verilen öğle arasında yemekten sonra bir arkadaşı ile birlikte çay ve sigara içmek için kapı önüne çıktı. İki mesai arkadaşı sohbet ettikleri sırada büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. 50 metre ilerideki fabrika içerisinde bomba gibi patlayan buhar kazanından kopan parçalar park halindeki bir otomobili de fırlatıp Saraç'ın üzerine düştü. Ağır yaralı halde Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan genç işçi hayatını kaybederken, Birlikte çay içtiği mesai arkadaşı patlamadan ayağında ve yüzünde meydana gelen hafif sıyrıklarla kurtuldu. İsmini vermek istemeyen genç patlama sırasında kapının önünde çay içiyorduk patlama oldu gerisini hatırlamıyorum dedi.

4 ÇOCUĞUN EN KÜÇÜĞÜYMÜŞ

Saraç ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü olan Yasir Saraç, ikamet ettiği Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Osmangazi Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin, Muhammet Müfit Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Saraç'ın yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.