Hava Durumu

Bursa'daki Fetih Müzesi müftüleri büyüledi!

Bursa'da il ve ilçe müftüleri, ziyaret ettikleri Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ne hayran kaldı. İl Müftüsü İzâni Turan, "Gençlerimiz burayı gördüklerinde inanıyorum ki geçmişi ile iftihar edecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2018 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2018 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki Fetih Müzesi müftüleri büyüledi!

Bursa'nın fethinin 3 boyutlu anlatıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, dünyanın en panoramik tam müzesi olma özelliği ile kısa sürede yurt içi ve yurt dışında ilgi odağı olmayı başardı. Kasım ayı itibariyle 104 bin 919 ziyaretçiye ev sahipliği yapan Fetih Müzesi'ni, Bursa İl Müftüsü İzâni Turan ile ilçe müftüleri de gezme imkânı buldu. 

Yeşil bina özelliğine sahip müzede Osmanlı Devleti'nin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tabloyu inceleyen müftüler, geleneksel çiniler, kütüphane, konferans salonları ve amfi sahne hakkında da bilgiler aldı. Daha sonra dev kubbeye çıkan müftüler, Bursa'nın tarihine ışık tutan eserin çok etkileyici olduğunu ifâde etti. 

Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin çok önemli bir eser olduğunu belirten Bursa İl Müftüsü İzâni Turan, "Osmangazi Belediyesi'nin şehre kazandırmış olduğu müzenin çocuklarımızda tarih şuuru oluşması için önemli rol oynayacağına inanıyorum. Bizler diyânet ve müftülük câmiası olarak burayı görmekten dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Hem göze hem de gönle hitap eden bu dev yapıyı herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Gençlerimiz burayı gördüklerinde inanıyorum ki geçmişi ile iftihar edecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.