Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Bursa'daki huzurevleriyle ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu.
"Pandemi, ilk günden beri söylediğimiz gibi, şeffaf yönetilmiyor. Kimlerin ne zaman ve nerede hasta olduğunu ve yaşamını yitirdiğini bilmiyoruz" diyen Türkkan'ın açıklaması şöyle:
"Pandemi ile mücadelede ilk yapılması gereken, doğru veri üzerinden değerlendirme yapmak ve eylem planı oluşturmaktır. Gizlenen veri, pandemi ile mücadeleyi engellemekte, hastalığın yayılmasına neden olmaktadır. Bunların yanı sıra gizlenen veri toplumda hastalık ve hastalık riskleri konusunda yanlış algı oluşturduğundan, korunma önlemlerinin uygulanmasını azaltmaktadır. Pandemi verisi toplum ile şeffaf biçimde paylaşılmalıdır. Yasanın bize verdiği görevi, şeffaf bir yönetim olmaması nedeniyle, yerine getirmemiz güçleşmektedir.
İLK GÜNDEN BERİ...
Pandeminin ilk gününden beri sağlık çalışanları ve vatandaşlardan duyumlarımız ile gözlemlerimize dayanarak açıklamalarda bulunduk. Zaman içinde bu açıklama ve yorumlarımızın hepsinin doğru olduğu ortaya çıktı. Açıklamalarımızın hiçbirine karşı açıklama yapılmadı. Toplum gözünde artan saygınlığımızın nedenlerinden birisinin de pandemi sürecindeki doğru yorum ve yaklaşımlarımızdan kaynaklandığını düşünüyorum.
Pandemi sürecinde toplu yaşam alanlarına ayrı bir önem verilmesi gerektiği açıktır. İçerdiği yaş grubu nedeniyle bu yaşam alanlarının başında huzurevleri gelmektedir.
DURUM BU KADAR İYİ DEĞİL
Bursa'da bir huzurevinde hiçbir personelin ve sakininin hastalanmadığını biliyoruz. Benzer örnekler de basın aracılığıyla Türkiye'de açıklandı. Ancak aldığımız duyumlara göre tüm huzurevlerinde durum bu kadar iyi değil. Bursa'da bazı huzurevlerinde tüm personelin hastalığı geçirdiği ve kimi yaşlılarımızın yaşamını yitirdiğini duyuyoruz.
İşlevi ayrı olan iki kurumdan birinde hiç hastalık görülmezken, diğerinde çok sayıda hasta ve ölüm olması kabul edilemez. Sonuç olarak bu, beceriksizliği ve kötü yönetimi işaret etmektedir.
Bursa Valiliği'ne soruyoruz! Bursa'da huzurevlerinde COVID-19 hastalığına yakalanan ya da yaşamını yitiren personel var mı?
Benzer biçimde COVID-19 hastalığına yakalanan ve/veya yaşamını yitiren huzurevi sakini var mı?
Varsa olgu ve ölümler hangi huzurevlerinde görüldü? BTO olarak bu verinin toplum ile acilen paylaşılmasını bekliyoruz."
En Çok Okunan Haberler
Bursa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni tip korona...
Bursa'nın turistlik mahallesinde şaşırtan so...Bursa'nın tarihî semtinde bulunan sokakta iki ...
AVM'ler pandemiden sonra da... Tartışmalar y...Küçük işletmeler, AVM'ler ve zincir mağazaların pand...
Bursa'da taksi kazası! Yokuştan inerken takl...Bursa'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybede...
'MİT' destekli TRT1 dizisi başlıyor!TRT 1 ekranlarında devletin tek istihbarat örgütü Mİ...
Akılalmaz cinayet! Kardeşini 'Güzel ekmek pi...Adana'da ekmeği güzel pişirmediği gerekçesiyle tartı...
'Beni almaya teçhizatları yetmez' demişti! P...Konya'da internet üzerinden canlı yayında yasadışı b...
'Sonunda' diyerek Hürriyet'ten ayrıldı! 'Kül...Hürriyet gazetesinin köşe yazarlarından Cengiz Semer...
Yer: Bursa... İşyerinden fotoğraf paylaşınca...Bursa'da, çalıştığı işyerinde çektirdiği fotoğraflar...
New York Times: Başkan Biden, Selman'ı cezal...Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul ...
THY'den yeni hat açılışı açıklamasıTürk Hava Yolları (THY), İran'ın Urmiye şehrine tari...
Bölgesel Amatör Lig başlıyor!Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, fu...
İstanbul Valiliği'nden okulların açılmasına ...İstanbul Valiliği'nden Mart ayı itibarıyla okulların...
Bursaspor evinde Akhisarspor'u konuk edecekBursaspor, TFF 1. Lig'in 24'üncü haftasında yarın Ak...
Gökçeada açıklarında tekne alabora oldu: Bir...Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi Laz Ko...