Hava Durumu

Bursa'daki katliamla ilgili flaş açıklama! 'Bu ne cesaret...'

Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Selçukgazi'deki zeytinlik katliamının kendilerinden habersiz yapıldığı belirterek, "Biz bölgede zeytin dikimi için ıslah çalışmasına izin verdik. Ancak izni alanlar ağaç kesmiş. Bu ne cesaret!" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki katliamla ilgili flaş açıklama! 'Bu ne cesaret...'

-Turgay AKBULUT-

Osmangazi'nin Selçukgazi köyünde yaşanan zeytinlik katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Dünyanın en verimli zeytin üretim alanlarından olarak gösterilen Selçukgazi köyündeki yaklaşık 30 dönümlük alandaki yüzlerce zeytin ağacı hafriyat sahası açmak için kesildi. YeniDönem'in zeytinlik katliamını ortaya çıkarmasının ardından harekete geçen Tarım İl Müdürlüğü soruşturma başlattı. Yüzlerce zeytin ağacının ranta kurban gitmesine kayıtsız kalmayacaklarını belirten Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, "Gazetenizde çıkan haberin ardından, bölgede yapılan işlemlerle ilgili dosyaları istettim ve inceledim. Bu bölgeye verilen izin; boş ve alçak alanlara toprak dolgu yapılması ve ıslah çalışması yürütülmesiyle ilgili. Müdürlüğümüzün vermiş olduğu başka bir izin yoktur" dedi.

'GEREKEN YAPILACAK'

Zeytin ağaçlarının kesiminin izinsiz yapıldığını vurgulayan Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, "Şuan o bölgede yapılan uygulamayı anlamak mümkün değil. Başka bir işlem için izin alıp çok başka bir işe girişmişler. Bu ne cesaret! Bu ağaçları kesenler her kimse haklarında yasal işlem başlatılacak. Arkadaşlarımızı hemen bölgeye gidip durum tespiti yapacak. Tutanakları tutacak ve sorumlular hakkında Zeytin Kanunu'na göre gereken yapılacak" dedi.

'TÜM YAPTIRIMLAR UYGULANACAK!'

Bu arada Selçukgazi'deki olayı incelemeye aldıklarını ifade eden Tarım İl Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Altyapı Şube Müdürü Beyami Uğur, "Bu bölgedeki zeytin ağaçlarının kesilmesiyle ilgili kimin hatası ve sorumluluğu var ise bunlarla ilgili gereken yapılacaktır. Yasalar ortada, kimse bunun aksine iş yapamaz. Kanunlara uygun olarak, burada yürütülen faaliyetlerin durdurulması, gerekli cezaların kesilmesi, izin ve ruhsatların iptal edilmesi gibi tüm yaptırımlar uygulanacaktır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.