Hava Durumu

Bursa'daki kentsel dönüşümde flaş karar! 68 proje iptal

Kamuoyunun yakından takip ettiği kentsel dönüşümde yeni bir sürece girildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bugün gerçekleştirilen Mart ayı Meclis toplantısında dönüşüme yönelik önemli kararlar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki kentsel dönüşümde flaş karar! 68 proje iptal

-N. Nuri Yavuz-

Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı yetkiyle daha önce uyguladığı 0.50 emsal artışı kapsamında hazırlanan ve onay bekleyen 56 kentsel dönüşüm dosyasının reddedilmesine karar verildi. Yine aynı kapsamda idare mahkemelerinin yürütmeyi durdurma kararı verdiği 12 proje için de plan değişikliğinin iptali kararlaştırıldı.

ASIL SORUN ÇARŞAMBA'YA KALDI

0.50 emsal artışının uygulandığı ve inşaat yıkım çalışmalarının sürdüğü ancak mahkeme süreci nedeniyle aksayan 30 projenin durumunun ise önümüzdeki hafta Çarşamba günü saat 17.00'de düzenlenecek ikinci oturumda sonuca bağlanmasına karar verildi.

İPTAL ANLAMINA GELMİYOR

Konuya yönelik açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "56 tane dosyaya ret oyu verdik. Bunlar komisyona girmiş ve eski mantıkla olsa onay alacak dosyalardı. Bunlara tereddütsüz iptal dedik. Yani kentsel dönüşüm anlamında yeni bir anlayış ortaya koyduğumuzu ifade ediyoruz. Bu kararlar kentsel dönüşüm iptal olduğu anlamına gelmiyor. Kentsel dönüşümü herkes yapabilir. Ama usulüne uygun şekilde. Yeşil alanını, otoparkını rekreasyon alanını bırakarak herkes istediği gibi kentsel dönüşüm yapabilir" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.