Hava Durumu

Bursa'daki orman yangını havadan görüntülendi

Bursa'nın Kestel ilçesinde çıkan orman yangını havadan görüntülendi. Yaklaşık 15 hektarlık alanda etkili olan yangını kontrol altına almak için ekiplerin canla başla çalıştığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki orman yangını havadan görüntülendi

Saat 15.00 sıralarında Gölbaşı göleti yakınındaki çamlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle Turanköy ve Bursa Ankara karayoluna doğru ilerledi. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için hummalı bir çalışma başlattı.

Rüzgarın etkili olması ekiplerin işini güçleşirken, yapılan müdahale ile yangının belirli bir bölgede kontrol altına alındığı öğrenildi. 20'den fazla itfaiye ve arazöz ile çok sayıda işçinin katıldığı yangın söndürme çalışmasında, dumandan etkilenen ormandaki bir kedi de kurtarıldı.

Yangın İHA ekibi tarafından drone ile havadan görüntülenirken, alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması önlendi. Jandarma ve bölge trafik ekipleri de bölgede itfaiye ve orman ekiplerine yardımcı oluyor. Ankara Bursa karayolu Turanköy ile Gölbaşı arasındaki alanda trafik zaman zaman kapatılıyor.


Ekiplerin söndürme ve soğutma çalışması sürerken, hava kararmadan yangının kontrol altına alınması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.