Hava Durumu

Bursa'daki OSB müdürleri, Yeşil Çevre'de buluştu!

Bursa'da organize sanayi bölgelerinin müdürleri, Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nde sürdürülebilir üretim konusunda deneyim ve bilgi paylaşımı için bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2021 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki OSB müdürleri, Yeşil Çevre'de buluştu!

Periyodik olarak düzenlenen toplantıda, Bursa'daki sanayi bölgelerinde üretimin devamlılığı ve çevre sorumluluğu konusunda ortaklaşa düzenlenecek çalışmalar ele alındı. S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın'ın ev sahipliğindeki buluşmaya Bursa Organize Sanayi Bölgesi Müdürü A. Türker Ertürk ve Teknik Hizmetler Müdürü Onur Onurlu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Serhat Şengül, Deri Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Osman Yıldırım, Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bahattin Canıgüleç, Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Tayfun Selen ile Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Sorumlusu/Çevre Mühendisi M. Çağatay Çetinkaya, Danışmanlık Hizmetleri Sorumlusu/Çevre Mühendisi F. Gülçin Dündar ve İşletme Mühendisi/Çevre Mühendisi Yasin Davan katıldı.

'SORUMLULUK BİLİNCİYLE ÇALIŞIYORUZ'

Organize sanayi bölgelerindeki atık sularla birlikte hem endüstriyel, hem evsel atık suların arıtılması için yürütülen çalışmaların giderek daha da önem kazandığına dikkati çeken Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Genel Müdürü Mehmet Aydın, "Arıtma tesisi olan organize sanayi bölgelerimizin müdürleri ile çok verimli bir toplantı yaptık. Avrupa Yeşil Mutabakatı doğrultusunda gelinen aşamayı değerlendirirken, bir kez daha bilgi ve tecrübelerimizi paylaşma fırsatı da bulduk. Arıtma tesisi bulunan sanayi bölgelerimiz ve işletmelerimiz, ülke kalkınması için üretim ve ihracat konusunda üstün bir gayretle çalışırken çevre duyarlılığı noktasında da örnek olma sorumluluğunu taşıyorlar. Bursa'daki sanayi bölgelerimiz, arıtma tesisleri ile yasal çerçevede belirlenen görevlerini ekolojik dengenin korunması ile ilgili hassasiyetleri göz önünde bulundurarak yerine getirmeye devam ediyor" diye konuştu.

'EN UFAK DETAY ATLANMIYOR'

Organize sanayi bölgelerindeki çalışmaların Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan bölge müdürleri de ayrı ayrı bölgelerinde sürdürülebilir çevre kapsamında yaptıkları yatırımlar ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Toplantıda arıtma tesislerinin, alanında deneyimli uzman ekipler tarafından her zamanki gibi arıtma ile ilgili tüm çalışmaları en ufak detayı atlamadan gözlemledikleri ve kontrolleri sağladıkları kaydedildi. Arıtma tesislerinin 2015 yılından bu yana fiili denetimlerin dışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 7/24, online izlenildiği belirtilirken Bursa'nın, atık su arıtma potansiyeli itibariyle Türkiye'nin en şanslı illerinden biri olduğu da vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.