Hava Durumu

Bursa'daki tarlada cesedi bulunmuştu... Sanıktan akla zarar savunma

Bursa'da yaklaşık 2 yıl önce tarlada bir kişinin cesedinin bulunmasına ilişkin yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık İlhan G'nin "Durup dururken kimse kimseyi öldürmez. Beni tahrik etmeseydi olaylar bu noktaya gelmezdi" şeklindeki savunması kan dondurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2021 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2021 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki tarlada cesedi bulunmuştu... Sanıktan akla zarar savunma

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık İlhan G'nin (38) ifadesi, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı. Mahkeme salonunda taraf avukatları ve maktul Memduh Altuntop'un yakınları hazır bulundu.

Duruşmada son savunmasını yapan sanık İlhan G, pişman olduğunu belirterek, "Ailesine bu acıları yaşattığım için binlerce kez özür dilerim. Durup dururken kimse kimseyi öldürmez. Beni tahrik etmeseydi olaylar bu noktaya gelmezdi." dedi.

Memduh Altıntop'un annesi Saadet Altuntop ise büyük acılar yaşadığını dile getirerek, "Benim evladım öldü. Mezarından çıkıp kendini savunamayacağı için sanık ona iftiralar atıyor. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık İlhan G'yi "kasten öldürme" suçundan müebbet hapse mahkum etti. Tutuksuz yargılanan Hüseyin G'ye suçu gizlemekten, Kadriye B. ve Öztürk T'ye ise "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet"ten birer yıl hapis cezası verildi.

Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi'ndeki tarlada, 2019 yılının nisan ayında Memduh Altuntop'un (31) cesedi bulunmuştu. Gözaltına alınan katil zanlısı İlhan G. tutuklanmış, Öztürk T. ve Kadriye B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Bu 3 sanık ile başka suçtan cezaevinde bulunan Hüseyin G. hakkında "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", İlhan G. ve Öztürk T. hakkında "kasten öldürme" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma", Kadriye B. hakkında da "kasten öldürme" suçlarından dava açılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.