Hava Durumu

Bursa'daki ünlü türbe için koronavirüs kararı!

Koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle Bursa'daki Oruç Baba türbesi ramazanda ziyarete kapalı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2020 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2020 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki ünlü türbe için koronavirüs kararı!

Ramazan ayının manevi atmosferinin yoğun olarak yaşandığı camilerde teravih ve cemaatle namaz da bu yıl salgın sebebiyle kılınamayacak.

Eyüpsultan, Aziz Mahmud Hüdayi, Yahya Efendi, Oruç Baba, Hazreti Yuşa gibi türbelerin bulunduğu mekânlar ramazanda Kovid-19 salgını nedeniyle ziyarete kapalı olacak.

Türbesi Şehremini'de bulunan Şeyh Mustafa Zekayi Efendi olarak bilinen Oruç Baba'nın ramazan ayının ilk günü orucunu Hızır Aleyhisselam ile sirke, zeytin ve ekmekle açtığına inanılır. Üsküdar Muhafızı Bursa Yenişehir Beylerbeyi İbrahim Paşa'nın oğlu olan Oruç Baba'nın tüm ömrünü oruç tutarak geçirdiğine inanılır. Alim, arif ve şair olarak bilinen Oruç Baba, vefatına kadar Ümmi Sinan Dergahında irşat faaliyetlerinde bulunmuştur.

Yahya Efendi Türbesi, Çırağan Sarayı'nın tam karşısında ve Yıldız Sarayının bitişiğinde İstanbul'u seyreden yüksek bir tepede yer alıyor. 1571'de Mimar Sinan tarafından yapılan türbenin içinde, ünlü alim Yahya Efendi ile birlikte, Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Raziye Sultan, 2.Abdülhamit'in kızı Hatice Sultan ve oğlu şehzade Bedrettin, Yahya Efendi'nin ailesi, Derviş Ali Efendi, Şeyh Hasan Efendi ve Şeyh Şemsettin Efendi yatıyor.

16. yüzyılda Beşiktaşlı Yahya Efendi'nin keşfettiği rivayet edilen Hazreti Yuşa'nın kabri İstanbul Beykoz'da bugün Yuşa Tepesi diye bilinen yerde yer alıyor. Türbe, ramazan ayı dışında da en çok ziyaret edilen dini mekanlar arasında bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.