Hava Durumu

Bursa'daki yangın alanında inceleme! Sarıbal'dan önemli tespit

CHP Genel Başkan Yardımcıları Orhan Sarıbal ve Gülizar Biçer Karaca, Bursa'nın Mudanya ilçesinde yangın çıkan ormanlık alanlarda incelemelerde bulundu.  Sarıbal, Bursa'nın gece görüşlü yangın söndürücü helikoptere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2018 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki yangın alanında inceleme! Sarıbal'dan önemli tespit

Sarıbal, ilçeye bağlı Çağrışan ve Bademli mahallelerindeki inceleme sırasında yaptığı konuşmada, son yıllarda özellikle yaz aylarında orman yangınlarda artış olduğunu söyledi. Ormanlar olmazsa ekosistemin de hayatın da olmayacağını dile getiren Sarıbal, "Yanan alanda birçok hayvan, bitki ve ağaç yok oldu. Bursa'nın gece görüşlü yangın söndürücü helikoptere ihtiyacı var" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da 2015'te bölgede çıkan yangında zarar gören alanların ağaçlandırıldığına işaret ederek "Geçtiğimiz hafta çıkan yangın nedeniyle zarar gören alanlar da yeniden ağaçlandırılacak ve doğaya orman olarak kazandırılacak" diye konuştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da Göynüklü Mahallesi'nde 2015'te yanan arazinin 20 dönümünün Mudanya sınırları içinde olduğunu aktararak şunları kaydetti: "Önümüzdeki günlerde bu alana 'Çocuk ve Meyve Ormanı' yapacağız. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Bölgede 11 Ağustos'ta çıkan ve 220 dönümde etkili olan yangından sonra belediyeye ait alanlarda kesinlikle ranta izin vermeyeceğiz. Yanan yerler eskisinden daha iyi şekilde ağaçlandırılacaktır ve kesinlikle betonlaştırmaya açılmayacaktır. Yangından zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.