Hava Durumu

Bursa'daki yangın kontrol altında

Bursa'daki boya fabrikasında yaşanan yangın kontrol altına alındı. Olay yerine gelen Bursa Valisi İzzettin Küçük, yangına 150 personelin müdahale ettiğini, can kaybı ya da yaralı olmamasının teselli kaynağı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki yangın kontrol altında

Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.Vali Küçük, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir yaralı ve can kaybı olmamasının tek teselli olduğunu söyledi.

Fabrika sahibine geçmiş olsun dileklerini ileten Küçük, "Yangına Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve AFAD ekipleri, 150'ye yakın personelle anında müdahale etti. Her taraftan ekipler geldi. 15 tane itfaiye ekibi, arazözler, dozer ve kepçe var. Helikopter var. Ekiplerimiz bir anda seferber oldu, müdahale etti, söndürüldü.Kısa zamanda yangın kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni, soğutma çalışmalarından sonra belli olacak." dedi.

KİMYASAL OLMASI SÖNDÜRMEYİ GÜÇLEŞTİRİYOR

Birkan da "İçeride kimyasal olması nedeniyle yangının kontrol altına alınması güçleşiyor. Yangına 15 itfaiye aracı ve arazözle müdahale edilse de boya ve tiner nedeniyle yangın halen devam ediyor. Birkaç itfaiye eri dumandan etkilendi. Allah'a şükür can kaybı yok." ifadesini kullandı.

ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTI

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Muhammed Emin Tarım, "Yangının kesin çıkış nedeni belli değil. Yaptığımız görüşmelerde elektrik kontağından alevlenmenin meydana geldiği ve bunun da sıcak nedeniyle yoğunlaşan  kimyasal maddelerin patlamasına yol açtığını öğrendik. 30'a yakın araç ve 120 personel ile müdahale ettiğimiz yangın,  2 saat süren çalışma sonunda tamamen kontrol altına aldık. Yangında depo olarak kullanılan 4 bin metrekarelik alan tamamen çöktü. Çok sayıda boya ve tiner olduğu için zaman zaman alevlenme oluyor. Onlara müdahale ediyoruz" dedi.

 

SÖNDÜRME SIRASINDA KAVGA ÇIKTI

Boya fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmaları sırasında kavga çıktı. İddiaya göre boya fabrikasının eski sahipleri ile yeni sahipleri arasında bir anda kavga çıktı. Tekmelerin havada uçuştuğu kavga büyümeden güçlükle önlendi. Birbirine giren gruba polis müdahale etti. Olaya karışan vatandaşları polis sakinleştirmeye çalıştı. Olay kısa sürede sona erdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.