Hava Durumu

Bursa'daki yüzme havuzunda büyük panik! 28'i çocuk, 36 kişi hastanelik oldu

Bursa'daki Atıcılar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nda kimyasalların bulunduğu kabın kapağının açık kalması nedeniyle yayılan gazdan etkilenen 28'i çocuk, 8'i yetişkin 36 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2019 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'daki yüzme havuzunda büyük panik! 28'i çocuk, 36 kişi hastanelik oldu

Alınan bilgiye göre, yetkililer, havuzdaki çocukların rahatsızlanması üzerine sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans, rahatsızlanan çocukları ve havuz personelini çevredeki hastanelere kaldırdı.

Kimyasal gaz kokusu nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde ölçümlerde bulundu. İncelemede havuz suyu için kullanılan kimyasal sıvıların bulunduğu kabın kapağının açık kaldığı belirlendi.

Bursa Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 28'i çocuk, 8'i yetişkin olmak üzere toplamda 36 kişinin hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Valilik'in açıklaması:

"İlimiz Osmangazi İlçesi Atıcılar Mahallesindeki yüzme havuzundaki meydana gelen olay;

 Havuzun altında bulunan depodaki Ph düşürücü sıvı bidonunun devrilmesi neticesinde, havalandırma borusuna havaya karışan kimyasal gazdan dolayı 28 çocuk, 8 yetişkin olmak üzere toplamda 36 kişi hastanelere sevk edilmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Genel durumları iyi orta olarak değerlendirilmektedir. Konunun her yönüyle aydınlatılması için idari ve adli soruşturma başlatılmıştır."


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.