Hava Durumu

Bursa'dan BAL Ligine 4 takım katılacak!

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) 2019-2020 sezonu katılım başvuruları tamamlandı. Spor Toto BAL'da bu sezon oynama hakkı olan 160 takımdan 153'ünün başvurusu kabul edildi. Niğde haricindeki 80 şehrin temsilcisinin mücadele edeceği ligin sonunda 9 takım TFF 3. Lig'e yükselecek. Takımların düşme durumu ise katıldıkları şehrin takımına göre değişiklik gösterecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2019 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2019 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan BAL Ligine 4 takım katılacak!

-Ali Şahin-

2 DENETİM YAPILACAK

Bu yıl BAL'a katılacak takımların 82'si geçen sezon Spor Toto BAL'da yer alan takımlardan, 63'ü yerel liglerden yükselen takımlardan, 1'i FIFA Disiplin Kurulu kararıyla olmak üzere 8'i geçen sezon TFF 3.Lig'den düşen takımlardan oluştu. 29 Temmuz - 16 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak 1. Saha Denetimi ve 23-29 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak 2. Saha Denetiminden sonra, gruplandırma ve statü açıklanacak.

4 BURSA EKİBİ

Statünün açıklanmasının ardından ligin kura çekimi yapılacak. Müsabakalar 21-22 Eylül 2019 tarihlerinde başlayacak. Bursa'dan BAL'a 4 ekip katılacak. Geçen sezon BAL'da uzun süre zirveye oynayan ama şampiyonluğa ulaşamayan Zaferspor ve Bursa Yıldırım Spor'un yanı sıra statü gereği oynadığı BAL Baraj maçından zaferle ayrılan Gülbahçespor yine Bursa'yı temsil edecek. Bursa'nın yerel ligden yükselen temsilcisi olarak da Yenişehir Belediyespor BAL'da boy gösterecek. 

BİRBİRİYLE YARIŞACAKLAR

Ligin statüsü henüz netleşmese de Bursa özelinde akıbet belli. Statü açıklanınca 3. Lig'e yükselme şartları ile kaç bursa takımının aynı grupta olacağını öğreneceğiz. Ama düşme konusu oldukça net 4 takım 3. Lig'e yükselen ekip olmazsa lig bitiminde grup sıralaması önemli olmaksızın puanlarına göre alt alta sıralanacak. En çok puanı olan 2 takım BAL'da kalacak. En çok puan toplayan 3. Ekip baraj maçı oynayacak. En az puan alan Bursa takımı ise küme Süper Amatör Kümeye düşecek. 1 takım 3. Lig'e çıkarsa en az puan alan takım baraj maçı onarken diğer takımlar da BAL'da kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.