Hava Durumu

Bursa'dan bayram tatiline çıkacaklara hayati uyarı!

Bayram tatili için yola çıkacaklara önemli uyarılarda bulunan Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, araç periyodik bakımlarının ve muayenelerinin zamanında yapılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2019 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan bayram tatiline çıkacaklara hayati uyarı!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok vatandaş, bayram vesilesiyle tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmenin hayaliyle önümüzdeki yollara çıkmaya başladı veya önümüzdeki bir iki gün içerisinde çıkmaya başlayacak.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu da yola çıkan ve çıkacak olan sürücülere; hız ihlalleri, hatalı sollamalar, dikkatsizlik ve araç bakımları konusunda uyarılarda bulundu.

Şehirler arası yollardaki trafiğin bu dönemlerde normalden daha yoğun olduğuna dikkat çeken Topçu, "Bayram vesilesiyle yola çıkacak olan tüm hemşerilerimizden istediğimiz her zaman olduğu gibi kurallara her riayet etmeleri ve uymalarıdır" dedi.

Bakımlarınızı yaptırın

Sürücülere, yol ve sürüş güvenliği için yola çıkmadan önce de yerine getirmesi gereken yükümlülüklerinin olduğunu anımsatan Topçu, kazalara sebep olan araç arızalarının önlenmesi için araç periyodik bakımlarının ve muayenelerinin zamanında yapılmasının hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

Şehirler arası uzun yolculuklara çıkacak sürücülerin iki saatte bir mola vermek suretiyle kan dolaşımı için kısa yürüyüşler yapmasının hayati önem taşıdığının altını çizen Topçu, "Ayrıca aracınızdaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce aracımızda tam ve eksiksiz olduğu kontrol edilmelidir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.