Hava Durumu

Bursa'dan Elazığ'a giden 60 kişilik ANDA ekibi şehre döndü: 'Birbirine çatı olan bir millet...'

Cuma günü meydana gelen Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası başlatılan arama-kurtarma çalışmalarına Bursa'dan katılan 60 kişilik ANDA ekibi, faaliyetlerini tamamlayarak şehre döndü. Ülkenin dört bir yanından gelen yardım ve notların kendilerini duygulandırdığını aynı zamanda güç de verdiğini ifade eden ANDA ekibinden Oktay Aslan, "Milletimiz, böyle durumlarda birbirine kenetleniyor, tabiri caizse birbirine çatı oluyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2020 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2020 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'dan Elazığ'a giden 60 kişilik ANDA ekibi şehre döndü: 'Birbirine çatı olan bir millet...'

İsmail ARSLAN

Cuma günü Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Birçok ilde hissedilen deprem, Elazığ ve Malatya'da yıkıma neden oldu. Türkiye'nin birçok kentinden sıcak bölgeye ekipler sevk edilirken, Bursa'dan da ANDA ekipleri depremin olduğu gece yola çıktı.

Depremde (Elazığ 37, Malatya 4) 41 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi sağ kurtarıldı.

Deprem sonrasında hastanelere başvuran 1.607 vatandaşımızdan 1.523'ü taburcu edildi, 84 vatandaşımızın tedavisi ise devam ediyor.

BAKAN SOYLU'DAN TEŞEKKÜR

Bursa'dan deprem bölgesine ilk giden ekiplerden ANDA, pazartesi günü faaliyetlerini tamamladı.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, arama kurtarma çalışmalarına katkıları nedeniyle ANDA ekiplerine tek tek teşekkürlerini iletti.

ŞEHRE DÖNDÜLER

Çalışmaların ardından 60 kişilik ANDA ekibi, dün Bursa'ya döndü. 20 saat süren yolculuk sonunda ekipler, ANDA İl Temsilcilik binası önünde aileleri ve diğer ekip arkadaşları tarafından karşılandı. Arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren ANDA personeli Oktay Aslan, "20 saatlik yolculuğun ardında deprem bölgesine ulaşır ulaşmaz yıkılan bir binada arama-kurtarma faaliyetlerimize başladık, 40 saat boyunca aralıksız çalışmalarımızı sürdürdük. Daha sonra alanda çadır kurma faaliyetine başladık. AFAD, JAK gibi devletin tüm kurumları bölgedeydi, bakanlarımız oradaydı. Halkın şuan için hiçbir eksiği yok. Depremzedelere 3 öğün sıcak yemek veriliyor" dedi.

Çalışmalara katılan personelin durumuyla ilgili de bilgi veren Aslan, "Allah göstermesin yeni bir afet durumunda aynı ekip, arama-kurtarma çalışmalarına katılacak dinçliğe sahip. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Aslan, "Milletimiz, böyle durumlarda birbirine kenetleniyor, tabiri caizse birbirine çatı oluyor. Orada ülkenin dört bir yanından gelen yardımların içerisine konulan notları gördük. Okudukça tüylerimiz diken diken oldu. Allah, devletimize milletimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.