Hava Durumu

Bursa Dış Ticaret Merkezi KOBİ'leri ihracata teşvik edecek!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından KOBİ düzeyindeki firmaları ihracata teşvik etmek amacıyla kurgulanan 'Bursa Dış Ticaret Merkezi' Projesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın 2020 Yılı Mali Destek Programlarından destek aldı. İhracata dönük eğitim ve danışmanlık çalışmaları yürütülecek merkez ile Bursa'da ihracatın tabana yayılması ve şehrin ihracatçı kimliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2021 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2021 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Dış Ticaret Merkezi KOBİ'leri ihracata teşvik edecek!

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı 50 milyon TL bütçeli 2020 Yılı Mali Destek Programlarına yapılan başvuruların değerlendirme sonuçlarını açıkladı.

BTSO tarafından hazırlanan "Bursa Dış Ticaret Merkezi" mali destek programından destek alan projeler arasında yer aldı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ihracat ve üretim üssü Bursa'ya önemli bir projeyi kazandırmanın memnuniyetini duyduklarını söyledi.

Başkan Burkay, Bursa ekonomisinin ihracatçı kimliğini güçlendirmek adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, artan ihracat rakamlarının ülke ve kent ekonomisinin motivasyonunu artırdığını söyledi.

Küresel Fuar Acentesi, Ticaret Bakanlığı ile birlikte hayata geçen ve sayısı 30'u aşan UR-GE projeleri, Ticari Safari Projesi gibi hamlelerin KOBİ'lerin ihracatının güçlenmesinde önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Başkan Burkay,

'Bursa Dış Ticaret Merkezi' projesinin firmaların yurt dışına açılmalarında ciddi katkı sağlayacağını söyledi. Kurulacak merkezde yetişen insan kaynağı ve uzman havuzu ile birlikte üyelere sürdürülebilir nitelikli hizmet sunulacağını belirten Başkan Burkay, "Merkezde kullanılacak veri tabanları ile ürün ve ülke bazlı ihracat yapacak firmalara kapsamlı ve müşteri odaklı raporlar hazırlanacak. Bu raporlar yeni pazarlara ve müşterilere ulaşmak adına firmalara kılavuz olacak. Aynı zamanda sektörde yer alan uzmanlar vasıtasıyla verilecek mentörlük ile firmaların çok daha hızlı ve cesaretli şekilde ihracat pazarlarında ilerlemesine destek olacağız. Bu model ile Bursa Dış Ticaret Merkezi, farkı ve kalitesi ile öncü rol model olacak." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.