Hava Durumu

Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak: Fetöşoloji uzmanıyım

Uyuşturucu ile mücadeleden trafik sorununa kadar çok önemli konularda YeniDönem'e özel açıklamalar yapan Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak, FETÖ ile mücadele konusundaki tecrübesini ise 'FETÖŞOLOJİ uzmanıyım' sözüyle özetledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak: Fetöşoloji uzmanıyım

Turgay AKBULUT

YeniDönem gazetesi Bursa'nın yeni atanan İl Emniyet Müdürü Osman Ak'a 'hayırlı olsun' ziyareti gerçekleştirdi. YeniDönem İmtiyaz Sahibi Oğuzhan Kutlucan, Genel Müdür İbrahim Öge ve yazar kadrosunun katıldığı görüşmede Emniyet Müdürü Ak önemli açıklamalar yaptı.  Bursa'nın, önceki görev yeri olan Adana'ya nispeten daha huzurlu bir şehir olduğunu belirten Osman Ak, "Bursa, Adana'nın 2 katı büyüklüğünde bir kent. Ancak asayiş açısından Adana ile kıyaslanamayacak derecede sakin. Bursa'nın Avrupai bir yanı var. Bu insanlara da yansımış" dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Adana'daki görev süresi içinde uyuşturucu ile mücadelede gösterdiği başarı ve kararlılıkla ön plana çıkan Emniyet Müdürü Osman Ak, "Uyuşturucu illetini bitirmek için Bursa'da da çalışmalara başladık. Henüz yolun başındayız. Sadece uyuşturucu ile mücadeleye odaklanacak personeller hazırlayacağız. Adana'da çok iyi sonuç aldığımız 'Whatsapp Uyuşturucu İhbar Hattı'nı Bursa'da da uygulamaya koyduk. Ancak bu mücadele sadece polis ile verilemez. Kentin tüm dinamikleri; medya, STK'lar, Emniyet birlikte bu savaşı vermek zorunda" dedi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Toplumun uyuşturucu ile mücadele konusunda duyarlı olması gerektiğini belirten Ak, "Vatandaşlarımız bildikleri, gördükleri satıcıları polise ihbar etmeli. Vatandaşlar polise destek olmaz ise bu mücadeleyi kazanmamız imkânsız" dedi. Valilik'in uyuşturucu ile mücadele için hayata geçirdiği 'İnsanlık Köyleri' projesinin çok önemli olduğunu da belirten Bursa Emniyet Müdürü Osman Ak, "Türkiye'ye örnek olacak bir proje bu" diye konuştu.

TRAFİK SORUNU

Bursa'nın en önemli sorunlarının başında trafiğin geldiğini belirten Emniyet Müdürü Ak, "Bursa'ya gelir gelmez trafiğin durumu dikkatimi çekti. Şehrin ana arteri kilitlenmiş. Bu nedenle sağdaki soldaki diğer yollarla ilgilenmenin bir anlamı yok. Yani aort damarınız tıkanmışsa kılcal damarları açmanın bir faydası olmaz" diye konuştu.  Bursa trafiğine müdahale için geç kalındığını belirten Osman Ak, "Kent tamamen dolmuş. Kamulaştırmalarla yol açmak imkânsız. Böyle giderse 2 yıl içinde trafik tamamen durur. Bu saatten sonra ancak Brüksel'de olduğu gibi trafiği yer altına alarak çözüm üretebiliriz. Kademe kademe tüneller açılarak bu iş başarılabilir" dedi.

POLİSLER DEVREDE

Trafik sorununa çözüm bulmak için göreve başlar başlamaz bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Osman Ak, "Trafik polislerini daha etkili kullanmaya başladık. Özellikle motosikletli ekipleri devreye soktuk. Bu ekiplerin sayısını da zamanla arttıracağız. Tabi trafik sadece polisin işi değil. Çok yönlü bir problem var karşımızda. Belediye, Emniyet, Karayolları ve vatandaşlarla birlikte çözüm üreteceğiz" dedi.

'EN İYİSİNİ YAPARIM'

Adana'dan, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne atanmasıyla ilgili olarak kamuoyunda oluşan 'Bursa'da büyük FETÖ operasyonları gerçekleşecek. Bu işi ancak Osman Ak yapabilirdi. O nedenle Bursa'ya atandı.' Algısıyla ilgili de değerlendirme yapan Ak, "Neden Bursa'ya atandığımı bilmiyorum. Ancak konu FETÖ ile mücadele ise en iyisini yaparım. Ben kendime 'FETÖŞOLOJİ uzmanı' diyorum" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.