Hava Durumu

Bursa, 'en sağlıklı şehirler' sıralamasında dünya 5'incisi oldu!

Dünya genelinde Yaşam maliyeti, emlak fiyatları, suç, sağlık hizmeti, kirlilik ve trafik gibi kriterleri baz alarak yaşam kalitesi en yüksek kentleri belirlenen Numbeo'nun 'en sağlıklı şehirler' listesine Bursa 5'inci sıradan girdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2018 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2018 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa, 'en sağlıklı şehirler' sıralamasında dünya 5'incisi oldu!

 Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarının meyvesini toplamaya devam ediyor. Tarihi ve kültürel miras alanında yapılan yatırımlarla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmaları da uluslararası alanda meyvelerini veriyor. Altyapıdan ulaşıma, çevreden spora, kentsel dönüşümden tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda önemli projelerin hayata geçirildiği Bursa, yaşam kalitesinde de dünya ligine çıktı.  Her yıl 5 binden fazla kenti değerlendiren sağlık, suç oranı, nüfus, trafik, pahalılık gibi kriterleri kıyaslayarak 'yaşam kalitesi en yüksek şehirler' listesi hazırlayan Numbeo internet sitesinin 150 şehirlik listesine Bursa, bu yıl 49'uncu sıradan girmişti. Bu sıralamada İzmir 95'inci, Ankara 121'nci ve İstanbul 138'inci olmuştu.

 SAĞLIKTA İLK 5'TE

Numbeo'nun sürekli güncellenen verilerine dayanarak 199 şehirden oluşan dünyanın en sağlıklı şehirleri listesini de açıkladı. Dünyanın en sağlıklı kenti Tayland'dan Chiang Mai seçilirken, İngiltere Glasgow ikinci, Güney Kore Seul ise üçüncü sırada yer aldı. En sağlıklı kentler listesine Türkiye'den dört şehir girerken, Bursa 82.94 puanla 5'inci sırada yer aldı. İzmir 72.31 puanla 56'ncı, Ankara 68.56 puanla 89'uncu ve İstanbul da 67.63 puanla 94'üncü sıradan listeye girdi.

BURSA'NIN GELECEĞİ PARLAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yabancı bir şirket tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre Bursa'nın sağlık, güvenlik ve yaşam kalitesi verilerinde öne çıkmasının kentin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Bursa'nın gelecek vizyonunu turizm olarak belirlediklerini hatırlatan Başkan Aktaş, turistler her zaman güvenlikli ve yaşam kalitesi yüksek kentleri tercih eder. Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel miras, Uludağ, göller, şelaleler, sahil gibi doğal değerler zaten turizm için önemli bir avantaj. Bursa'nın uluslararası araştırmalarda yaşam kalitesi anlamında öne çıkması Bursa'mıza artı değer sağlıyor. Özellikle ulaşım master planı ve 1/100 bin ölçekli plan düzenlemelerinin ardından hayata geçireceğimiz yatırımlarla Bursa hem halkımızın yaşamaktan daha çok keyif alacağı bir kent olacak hem de yabancıların tatil için tercih edeceği önemli bir bölge haline gelecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.