Hava Durumu

Bursa eski İl Jandarma Komutanı'na 7,5 yıl hapis cezası!

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra göreve getirilen ve yaklaşık bir hafta çalıştıktan sonra açılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Ali Türk, örgüt üyeliği suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa eski İl Jandarma Komutanı'na 7,5 yıl hapis cezası!

Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ali Türk, avukatları ve yakınları katıldı. Türk, önceki savunmalarını yineleyip, örgütle herhangi bir bağının bulunmadığını öne sürerek suçlamaları kabul etmedi.

"ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen Türk hakkında iddia makamının mütalaasında, "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan ceza verilmesi talep edildi.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından Türk'e "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

OLAY

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında tutuklanan eski İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un 15 Temmuz'dan önce tayininin çıkması üzerine yerine atanan Türk, yaklaşık bir hafta görev yaptıktan sonra 25 Ağustos 2016'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde Bursa'da gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.