Hava Durumu

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şarlı: 3 ay süreyle faizsiz ertelendi!

S.S. 7. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı ve TESKOMB (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği) Genel Başkan Vekili Bahri Şarlı, Esnaf Kefalet Kooperatifleri'nin Halk Bankası aracılığı ile verdiği kredilerdeki yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2020 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2020 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şarlı: 3 ay süreyle faizsiz ertelendi!

Şarlı, Esnaf Kefalet Kooperatifleri'nin Halk Bankası aracılığı ile verdiği kredilerdeki yeni uygulamalar hakkında şunları söyledi:

"Yaşanan virüs salgını nedeniyle ekonomimizde oluşan hasarların azaltılmasını teminen TESKOMB olarak, Hükümetimiz ve Halkbank'la yapılan görüşmelerle;

Kooperatif ortaklarının vadeleri (01 Nisan 2020-30 Haziran 2020) tarihleri arasına gelen kredi taksitleri 3 ay süreyle faizsiz ertelenmiştir. Ortaklarımızın 30 Haziran 2020 tarihinden sonraki kredi taksitleri de 3'er ay süre ile yine faizsiz ötelenecektir.

Borçlarının ertelenmesini isteyen ortakların, 01 Nisan 2020-30 Haziran 2020 tarihleri arasında ortağı olduğu Kooperatiflere giderek erteleme isteğini ve aynı zamanda bu müddet içerisinde mevcut çalışanlarından işçi çıkartmayacağına dair taahhütname imzalaması gerekir.

Taahhüdünü yerine getirmeyen ortakların faizsiz ertelemeden yararlanamayacağı bilinmeli.

Virüs salgını nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için ortakların 01 Nisan 2020-30 Haziran 2020 tarihleri arasında senet vadelerine birkaç gün kala Kooperatiflere giderek taahhüt imzalamalarını, özellikle rica ediyorum."

Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden daha önce %8 ve %6 faiz ile kredi alan ortakların faizlerinin %5'e çekildiğini söyleyen Şarlı,  "%4,5 faiz ile kredi alan ortakların faizleri aynen devam ediyor. Şimdiye kadar kredi kullanmamış esnaf ve sanatkarların en yakın Halk Bankası şubelerine veya Kooperatiflere 36 ay vadeli 25.000.-TL'lık kredi için müracaatta bulunabilecekleri gibi, mevcut Kooperatif ortaklarının da belirlenen şahıs üst limiti dışında borç bakiyesi olsa da bu kredi için müracaat edebilecekler.

İcradaki dosyalara Nisan 2020 sonuna kadar işlem yapılmayak. Ayrıca, ödenemeyen kredi taksitleri bankaca takibe alınma süresi 30 günden 60 güne çıkartıldı. Yapılan bu iyileştirmeler için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ülkemizin en önemli kesimlerinden olan esnaf ve sanatkarların daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu; ancak, bu olağanüstü dönemde toplumumuzun diğer kesimlerinin de desteğe ihtiyacı olduğunu bilmekteyiz. Gün dayanışma günüdür. Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.