Hava Durumu

Bursa için harekete geçmeli!

MHP Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın yaptığı yazılı açıklamada Osmangazi Belediyesi Meclisi'nde defalarca Türkçenin yaşatılması için ilçedeki yabancı dilde hazırlanan tabelaların kaldırılmasına yönelik önerge verildiğini ancak buna karşılık verilmediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa için harekete geçmeli!

 

Cemil Aydın açıklamasında , "Her yıl 26 Eylül'de kutlanan dil bayramı vesilesi ile 06 Ekim 2010 tarihinde MHP Osmangazi Belediye Meclis Grubu olarak verdiğimiz önergemizde, güzel Türkçemizin yaşatılması ve yabancı kelimelerden korunması amacıyla başta iş yeri tabelalarındaki yabancı isimlerle mücadele edilmesi için, belediye meclisinde temsil edilen partilerden ve belediye başkanlığından oluşturulacak bir komisyonla çeşitli temasların ve aktivitelerin yapılmasını istemiştik" dedi.

KÜLTÜR EMPERYALİZMİNE DİKKAT

Konuyu defalarca gündeme getirmelerine rağmen bugüne kadar hiçbir adım atılmadığını kaydeden Aydın "26 Eylül 2017 tarihinde kutlayacağımız dil bayramı münasebetiyle Osmangazi Belediye Başkanlığını bu konuda daha hassas davranmaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki dilimiz benliğimiz, geleceğimiz ve kültürümüzdür. Emperyalizmin özellikle bölgemizde milli ve manevi değerleri yok etmek için ortaya koyduğu kültür emperyalizmine karşı herkesin daha dikkatli ve uyanık olma zorunluluğu vardır. Dilini kaybeden milletler orta ve uzun vadede kendini var eden bütün değerlerden kopmaya başlarlar. Unutulmasın ki Türkçemiz dil bayrağımızdır. Bu vesile ile milli değerlerin ve şahsiyetlerin yaşatılması, korunması ve kollanması hususunda bu önergemiz doğrultusunda ortak çalışmaların başlatılmasını Osmangazi Belediye Başkanlığından acilen bekliyoruz"ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.