Hava Durumu

Bursa için peş peşe uyarılar: Çok şiddetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğüi Marmara bölgesinde fırtına uyarısında bulundu. Rüzgar hızının Bursa'da saatte 74 kilometreye kadar çıkacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2021 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa için peş peşe uyarılar: Çok şiddetli geliyor

Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan duyuruya göre rüzgar, bu akşam saatlerinden itibaren bölgede etkili olacak.

Trakya'da güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtına sebebiyle soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Yapılan yazılı uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Rüzgarın; bu akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege ile Trakya'da, sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyinde (Balıkesir, Bursa) güney ve güneybatı yönlerinden fırtına(62-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75- 88km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

BURSA VALİLİĞİ DE UYARDI

Bursa Valiliği'nin yapılan uyarıda ise "Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; ilimiz genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına beklendiğinden çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Geçerlilik periyodu: 10.02.2021 20:00 - 12.02.2021 10:00" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.