Hava Durumu

Bursa İl Sağlık Müdürü Kaşıkcı'ya '2020 Gönül Doktoru İsmail Fakı' plaketi!

Vefatının 7. yılında gönül doktoru İsmail Fakı adına verilen plaket, COVID-19 Pandemi sürecinde özverili çalışmaları nedeniyle tüm sağlık çalışanlarına ithafen Bursa il sağlık müdürü halim Ömer Kaşıkcı'ya verildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa İl Sağlık Müdürü Kaşıkcı'ya '2020 Gönül Doktoru İsmail Fakı' plaketi!

Plaket töreninde konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa köse İsmail Fakı'nın tüm Bursalıların gönlünde çok farklı bir yeri olduğunu günümüzün ayrıştırıcı dilinin tam aksine birleştiren bir anlayışla hareket ettiğini vefatının üzerinden 7 yıl geçmiş olmasına rağmen özlem ve hasretle anıldığını,Türk Sağlık Sendikası olarak da böylesine değerli bir insanı anmak ve hatırlamak üzere her yıl gönül doktoru İsmail Fakı plaketi takdim ettiklerini söyledi. Köse, "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" düsturu çerçevesinde Covit 19 pandemi süreci başta olmak üzere "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." diyerek görevini özveri ile yerine getiren sağlık çalışanlarına ithafen 2020 Gönül Doktoru İsmail Fakı plaketini Bursa İl Sağlık Müdürü Sayın Uz.Dr.Halim Ömer Kaşıkcı'ya takdim ediyoruz" dedi.

Köse ayrıca İsmail Fakı'nın isminin Bursa'da bir sağlık tesisinde yaşatılması gerektiğini bununla alakalı olarak da gayret göstereceklerini dile getirdi.

İSMİNİ YAŞATMAK GÖREVİMİZ

Bursa İl Sağlık Müdürü Kaşıkcı ise "Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle aramızdan ayrılan tıp camiasının tanıdığı değerli hekim arkadaşımız Uz. Dr. İsmail Fakı ile birlikte çalışma fırsatımız olmasa da  ülkesi ve Bursa için çalışan bir hekim olduğunu biliyorum. Özellikle göğüs hastalıkları olan branşı ile ilgili çalışmaları dahil olmak üzere çok büyük hizmetler verdiğini de... Uzm.Dr. İsmail Fakı bu mesleğe yeni başlayan  hekimlerimiz için rol model. Bu nedenle genç nesillere anlatmak ve ismini yaşatmak görevimiz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.