Hava Durumu

Bursa Kirazlıyayla'dan güzel haber! Maden şirketinin çalışması geçici olarak durduruldu

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla mahallesinde maden şirketi tarafından yapılmak istenen atık havuzuna direnen köylülerin eylemi, çalışmaların durdurulması üzerine sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2020 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Kirazlıyayla'dan güzel haber! Maden şirketinin çalışması geçici olarak durduruldu

Kirazlıyayla mahallesinde maden şirketinin çalışmalara başlaması üzerine köy halkı direnişe çekti. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve gazeteci eşi Yusuf Kayışoğlu da köylülere destek için olay yerine gitti.

Güvenlik güçleri ve köylüler arasında çıkan arbede esnasında görüntü almak isteyen gazeteci Kayışoğlu gözaltına alındı.  Kayışoğlu ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Milletvekili Altaca Kayışoğlu ise çalışma yapan makinelerin önünde durarak kazı yapılmasını engelledi. Bu direnişin sayesinde iş makineleri bugün için çalışmaları durdurdu.

Köylülerin alkışlarıyla onların sevincine ortak olan Kayışoğlu, "Bu ülkenin evlatları bu vatan topraklarını korumak için hiç kimseden emir almadılar. Biz haklılığımızdan alıyoruz. Bu mücadelemizi onların yanında sürdüreceğiz. Siz bu topraklara keçilerinizi bile salmaya kıyamazken bir şirket gelip buraya zehir salacak.Bunu kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.