Hava Durumu

Bursa MUŞ KIDER, yerel basınla buluştu

Bursa'da faaliyet gösteren Muş Kızılağaç Beldesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Erdal CİVAK başkanlığında, dernek binasında gerçekleşen toplantıda basın mensuplarını ağırlayarak derneğin kuruluşu, yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2021 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa MUŞ KIDER, yerel basınla buluştu

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 16 Aralık 2015'te resmi kuruluşunu gerçekleştiren MUŞ KIDER,1.Genel Kurulunu yaptığı 29 Mayıs 2016'dan bu yana üye sayısını arttırarak kuruluş ilkeleri doğrultusunda Bursa'daki Muşlular arasında dayanışmayı arttırmaya devam ediyor.

Toplantıyı basın mensuplarını selamlayarak başlatan Başkan Erdal CİVAK, derneğin kuruluş fikrinin 2012'de ortaya çıktığını, bu fikrin eyleme dönüşme sürecinin üç yıl sürdüğünü ve halkımızın da desteğiyle nihayet derneğimizi kurduklarını belirtti. Kuruluş aşamasında hedeflerinin derneğe ait üç katlı bina kurmak, kadınlar için de bir taziye evi ve kuran kursu yapmak ve kent mezarlığında derneğe ait bir aile mezarlığına sahip olmak olduğunu belirten CİVAK, bu hedeflere ulaşmak için en büyük şanslarının genç, dinamik, üretken bir ekibe sahip olmaları ve halkın yoğun teveccühü olduğunu belirtti.

Arkalarına aldıkları bu güçle kısa sürede birçok konuda örnek teşkil edecek çalışmalar gerçekleştiren MUŞ KIDER, Bursa'daki sivil toplum kuruluşları arasında saygın bir konuma sahip. Bayramlaşma, taziyelere ev sahipliği yapma, ramazanda ve muhtelif zamanlarda yardımlaşma çalışmaları geliştirme, kan bağışı kampanyaları organize etme, huzurevi, çocuk esirgeme kurumu ziyaretleri ve daha pek çok sosyal sorumluluk projeleriyle sürekli üreten, toplumun her kesimine dokunabilen, canlılığını her daim koruyabilen bir dernek.

Kurum ve kuruluşların doğru değerlendirilebilmesinin koşulu, yaptıkları çalışmaları bilmek ve bunun ışığında yorumlama yapmaktır. Bizler de MUŞ KIDER ailesini, toplantı boyunca anlatılan faaliyetlerini ve bundan sonraki yol haritalarını dinledik. Ve şuna kanaat getirdik ki hiçbir başarı tesadüf değildir. Doğru stratejiler ve doğru insanlarla yola çıkmak, hedeflere ve başarıya ulaşmanın yegane anahtarıdır.

Bir dernekten olmaktan çok fazlasını sunan MUŞ KIDER ailesini gönülden tebrik ediyor, bu birlik ve dayanışmanın devam etmesini yürekten temenni ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.