Hava Durumu

Bursa Nilüfer'de yıldızların altında tiyatro keyfi!

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, kültürel etkinliklere hasret kalan sanatseverlere, yaz sezonunda açık havada tiyatro keyfi yaşatacak. Mahallelerde çocuk oyunları sahnelenirken, Ağustos ayından itibaren de Balat Atatürk Ormanı'nda seyirciye yıldızların altında tiyatro keyfi yaşatılacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2021 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Nilüfer'de yıldızların altında tiyatro keyfi!

Bursa'da sanatseverleri yılın her döneminde tiyatro ile buluşturan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, yaz sezonunda yeni oyunlarla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Pandemi süresince sanatseverleri tiyatrodan mahrum bırakmamak için dijital platformları kullanarak seyirciyle buluşan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, 2021-2022 sezonuna Temmuz ayından itibaren açık hava oyunlarıyla başlıyor. Öncelikle Nilüfer'in kırsal mahallelerinde çocuk oyunları sahneye koyacak olan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, Ağustos ayından itibaren Balat Atatürk Ormanı'nda seyirciye yıldızların altında keyifli bir tiyatro buluşması yaşatacak.

Bu proje için Nilüfer Belediyesi, Balat Atatürk Ormanı'ndaki İzci Evi'ni açık hava gösteri alanına dönüştürürken, Murat Daltaban yönetiminde sezona hazırlanan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu da Britanyalı oyun yazarı Mark Ravenhill'in, "Vur, Yağmala, Yeniden" isimli 17 kısa oyundan oluşan epik oyununu sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 5 Ağustos'ta prömiyeri yapılacak oyun için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

"Vur, Yağmala, Yeniden",  savaş, barış, otorite, özgürlük, demokrasi, suç, ceza, hastalık, şiddet temaları üzerine yazılmış kısa oyunlardan oluşan bir bütün epik eser. Oyun, izole hayatlar yaşasak da gelişen teknoloji ve haberleşme araçlarıyla birbirimize bağlı olduğumuzu ve birbirimize karşı sorumluluklarımızın olduğunu konu alan büyük tek bir hikâye.

"Vur, Yağmala, Yeniden" projesinde 5 ana gösteri prömiyer yapacak. Her gösteriyi farklı bir yönetmen sahneleyecek ve her gösteride NKT ekibine bir misafir oyuncu katılacak. Mert Öner, Melisa İclal Yamanarda, Ebru Nihan Celkan, Gülhan Kadim, Doğu Akal'ın yönetmenliğini yaptığı "Vur, Yağmala, Yeniden"de ilk oyunun misafir oyuncusu Beste Bereket olacak.  

İlk oyun prömiyerinin ardından, 15 gün arayla diğer oyunlar da prömiyer yapacak. Yoğun bir prova ve oyun süreciyle tamamlanacak proje, Ekim sonuna kadar devam edecek. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, 15 Ekim tarihinden itibaren de, proje kapsamında sahnelenen tüm kısa oyunları arka arkaya tüm gün sürecek tek bir oyun şeklinde sahneleyeceği, özel gösterimlerde seyirciyle buluşacak.

Çocuk oyunları

Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban öncülüğünde yeni bir repertuvarla hazırlıklarına başlayan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, mahallelerde sahneleyeceği oyunlarla çocukları tiyatroyla buluşturacak. Yerel Tiyatroları destelemek amacıyla ortaklaşa hayata geçirilen 5 çocuk oyunu projesinden 3 oyun, yaz boyunca Nilüfer'in kırsal mahallelerinde sahnelenecek. Çocuklar ve ebeveynleri, sıcak yaz günlerinde yıldızların altında birbirinden eğlenceli ve öğretici çocuk oyunlarını izlemenin keyfini yaşayacak.

Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun önemli motiflerinin bir araya geldiği; doğal sebze ve meyvenin önemini vurgulayan, hormonu, doğal olmayanı ve sağlıksız olanı Karagöz'ün dünyasıyla eleştiren "Bir Avuç Tohum" isimli oyun ve onun devamı niteliğinde olan "Aylak" isimli oyun renkli ve eğlenceli bir dünyayı perdeye taşıyacak. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun Kafa Sanat iş birliğiyle hayata geçirdiği "Renkli Olsun Yarınlar" da çocuklarla buluşacak oyunlar arasında.  

"Renkli Olsun Yarınlar"; 10 Temmuz Cumartesi günü Konaklı Mahallesi'nde, 11 Temmuz Pazar günü Unçukuru Mahallesi'nde sahnelenecek.

"Aylak" isimli oyun; 13 Temmuz Salı günü Ürünlü Mahallesi'nde, 16 Temmuz Cuma günü İrfaniye Mahallesi'nde sahnelenecek.

"Bir Avuç Tohum" isimli oyun ise; 17 Temmuz Cumartesi günü Akçalar Mahallesi'nde,18 Temmuz Pazar günü Badırga Mahallesi'nde çocuklarla buluşacak.

Bütün oyunlar saat 21.00'de başlayacak. Ücretsiz sahnelenecek oyunlarda pandemi kurallarına dikkat edilecek. Oyunları izlemek isteyenlerin maskelerini takmaları ve oyun boyunca çıkarmamalarına dikkat edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.