Hava Durumu

Bursa'nın acı kaybı! Celal Cumurcul vefat etti

Bursa'nın tanınmış isimlerinden Celal Cumurcul 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın acı kaybı! Celal Cumurcul vefat etti

Efsane gezekçi olarak bilinen, Bursa Dostlar Gezeği'nin asil üyesi, eski Katık Lokantasının sahibi olan Celal Cumurcul, lokma ile de adını Bursa'ya duyurdu.

Bursa Ticaret Lisesi'nin unutulmaz geleneği 'Lokma Günü'nün mucidi olan Cumurcul, Bursa'nın sanat dünyasında ve hizmet sektöründe sayısız emekli bulunuyor.

Kentin marka ismi Cumurcul'un şairliği de vardı. Hayata gözlerini yuman Cumurcul'un vefatı büyük üzüntü yarattı.

Cumurcul ile ilgili sosyal medyada bir çok paylaşımlar yapılıyor. Cenaze, bugün ikindi vakti Beşevler Camii'nden kaldırılacak.

Cumurcul'un öz geçmişi

İşletmeci, şair ve tiyatro sanatçısı Celal Cumurcul 1944 yılında Bursa'da doğdu. Süleyman Çelebi İlkokulu'yla Osman Gazi Ortaokulu'nu bitirdi. Sanat Enstitüsü elektrik bölümünden mezun oldu. Askerliğin! Ankara'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Merkezi'nde telem teknisyeni olarak yaptı. Askerlik öncesi ve sonrasında Bursa Oda Tiyatrosu'nda ve Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu'nda birçok oyunda rol aldı, özellikle Bursa Oda Tiyatrosu'nda sergilediği tek kişilik "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı oyunla ilgi çekti. 1971'de "Lokanta Katık" adlı çok garsonlu ve hızlı servisli işyerini açtı. Sonra burayı, Bursa'nın ilk selfservis çalışan lokantası haline getirdi. 1990'da Çelik Palas karşısında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce kamulaştırılmış bulunan, terk edilmiş ve harap durumdaki Alaybeyi köşkü'nü 49 yıllığına kiralayarak restore ettirdi. Burayı "Restaurant Cumurcul" adıyla turistik tesis olarak çalıştırmaya başladı. Bu işyeri Almanya, Fransa ve Japonya'da basılan rehber kitaplarda yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.