Hava Durumu

Bursa'nın dev gıda şirketiyle ilgili skandal etiket iddiası! Sağlığımızla oynanıyor...

Sağlıksız ve hazır gıdaları mercek altına alan 'Gıda Dedektifi' Musa Özsoy, son olarak Bursa'nın dev şirketlerinden Sütaş'ın kaşar peynirindeki etiket skandalını ortaya çıkardı. Özsoy,  ürünlerdeki son tüketim tarihlerinin silinerek yerine ileri bir tarih yazıldığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2019 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2019 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın dev gıda şirketiyle ilgili skandal etiket iddiası! Sağlığımızla oynanıyor...

2,5 yıl önce açtığı 'Gıda Dedektifi' sayfasıyla halktan gelen şikayetleri kamuoyuyla paylaşan Musa Özsoy, son olarak Bursa'nın dev şirketlerinden Sütaş'ı mercek altına aldı.

Binlerce takipçisi olan Gıda Dedektifi'nden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Önceki günlerde ortaya çıkarttığımız Sütaş markalı kaşar peynirlerdeki etiket skandalı sonrasında sizlerden gelen şikayetlerle de olayın lokal bir skandaldan ziyade ülke çapında bir etiket skandalına dönüştüğünü görüyoruz. Buna rağmen üretici firmadan günlerdir tek bir kelime açıklama gelmemesi ve dünden bu yana çeşitli ulusal medya kanallarında başlayan olayı saptırıcı haberlerden dolayı firmanın olayı unutturma ve saptırma çabası içinde olduğuna kanaat getirdik. Bu haliyle bu andan itibaren firmadan bir açıklama beklemekten vazgeçtik ve konuyu bireysel başvuru hakkımızı kullanarak CİMER'e ilettik. CİMER başvurumuzla ilgili geri dönüş olduğunda sizlere aktaracağız. #NeYediğiniziBilin"

Kırmızı çerçeve içine alınan bölümde STT 16/09/2019 yazısı görülüyor. Yeni yazılan STT ise 22/01/2020.

OLAY CİMER'E İNTİKAL ETTİ!

CİMER dilekçesinin tam metni:

Sn. Yetkili,

Geçtiğimiz Cuma günü tarafımca yönetilen Gıda Dedektifi sosyal medya hesabına gelen bir şikayet üzerine Pendik Neomarin AVM'de bulunan Carrefour mağazasında satılan Sütaş Kaşar Peynirlerde son yılların en büyük etiket skandallarından birini ortaya çıkarttık. Öyle ki, bizzat tespit ettiğimiz Sütaş markalı kaşar peynirlerde üzerinden haftalar hatta aylar geçmiş. Son Tüketim Tarihlerinin silinerek yerine Aralık 2019 ve Ocak 2020 tarihlerinin yazıldığını bizzat gördük. Sonrasında yine yönettiğim sosyal medya platformuna Ankara, Adapazarı ve İstanbul'un farklı ilçelerinden de benzer şikâyetler gelmeye devam etti. Sizlere konuyla ilgili sürecin tamamını anlatan Youtube videomu ve ufak renk oynamalarıyla silinen tarihlerin net olarak ortaya çıktığı görsel belgeleri paylaşacağım.

Bu haliyle aşağıda eski tarih silindikten sonra yerine yazılan ve muhtemelen gerçeği yansıtmayan STT ve parti no'ları belirttiğim söz konusu şaibeli ürünlerin marketlerde değil -çünkü toplatıldı - firma nezdinde alınan şahit numuneler üzerinden incelenmesini ve bahsi geçen ürünlerdeki etiket oynamalarıyla ilgili gereken yaptırım ve işlemlerin yapılmasını arz ederim.

1. Ürün: STT 22.01.2020 BJL6A parti no'lu üretim,

2. Ürün: STT 29.11.2019 AKL21A parti no'lu üretim,

3. Ürün: STT 13.01.2020 AFL25A parti no'lu üretim"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.