Hava Durumu

Bursa'nın ilçesinden güzel haber! Koronavirüsten can kaybı olmadı

Bursa Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı ve Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Arif Kadri Balcı, ilçedeki koronavirüs vakalarına ilişkin açıklama yaptı. Balcı, yoğun bakımda sadece bir şüpheli vaka olduğunu, koronavirüs nedeniyle can kaybı olmadığını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın ilçesinden güzel haber! Koronavirüsten can kaybı olmadı

Bursa Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı ve Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Arif Kadri Balcı, korona virüs ile ilgili son günlerde ilçede pek çok spekülasyon ve yanlış bilginin dolaşması üzerine basın açıklamasında bulundu.

Balcı'nın açıklaması:

"Karacabey Devlet Hastanemiz de Sağlık Bakanlığı bilim kurulunun almış olduğu kararlar hastanemiz Pandemi kurulunca harfiyen uygulanmaktadır.

11 Mart Tarihinde Ülkemizde ilk Covid-19 vakası görüldüğü günden itibaren hastanemizde tedavi edilerek taburcu olan hasta sayımız 161'dir. Yoğun bakımda sadece 1 adet şüpheli vaka takip edilmektedir ve Covid -19 nedenli ölüm vakası gerçekleşmemiştir.

İl sağlık müdürlüğümüz kriz yönetim merkezi tarafından an be an her hastanın durumu takip edilmekte hastanemizde oluşturulan pandemi bilim kurulu kararları ile takip ve tedavileri yürütülmektedir.

İlçe Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekipleri ile hastanemiz enfeksiyon kontrol ekipleri evde takibi gerektiren vakaları ciddiyetle takip etmekte ilçemizde yoğunluk yaşanan bölgeler gerektiğinde ilçe hıfzıssıhha kurul kararlarıyla karantinaya alınmaktadır.

Hastanemizde çalışan personellerimizde mevcut pozitif vaka bulunmamaktadır. Gerek görüldüğünde riskli işyerlerine yönelik önlemler alınmaktadır.

Halkımızın özellikle Sağlık Bakanlığımızın ve Bursa Valiliğinin almış olduğu tedbir kararlarına riayet etmesi Pandeminin kontrol altına alınmasında önem arz etmektedir, resmî olmayan açıklamalara itibar edilmemesi rica olunur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.