Hava Durumu

Bursa'nın ilk ve tek fotoğraf kafesi Gren kafe, küllerinden doğdu!

Bursa'da geçen haftalarda yaşanan yangın felaketinin ardından hızlıca yenilenen Gren kafe, küllerinden doğdu. Kafenin sahibi Koray Türkay, kafenin 10. yılına denk gelen yangının kendilerini çok etkilemediğini belirterek, 'Kaldığımız yerden devam' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2018 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2018 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın ilk ve tek fotoğraf kafesi Gren kafe, küllerinden doğdu!

-TUĞBA ÖZ-

Bursalı fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası haline gelen Gren Kafe 10. yaşına girdi. 10. yıl dönümünde çıkan yangın sonucu tadilat çalışmalarının yapıldığı kafe, hızlı bir şekilde toparlanarak, ziyaretçilerine açıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan kafe sahibi Koray Türkay, yangının kafede çalışan arkadaşlardan birinin dalgınlığı sonucu meydana geldiğini söylerken, 'Zarar gören birçok eşya oldu tabi kii. Ancak bizi çok etkilemedi. İş akışındaki yoğunluktan dolayı yenileyemeyeceğimiz kısımlar vardı. Onları yenileme fırsatımız oldu' dedi.

KONSEPT, LEZZET AYNI

Yangının ardından kafede hiçbir şeyin değişmediğine vurgu yapan Koray Türkay, 'Konsept, lezzet aynı. Değişen bir şey yok. 10. yıl kutlamamızı yapamamıştık onu da çalışmaların ardından daha düzenli ve temiz bir şekilde gerçekleştirdik. Kaldığımız yerden devam' açıklamasını yaptı.

 

HER YÖNDEN DESTEK VAR

Aynı zamanda 10. yıl kutlamalarına birçok kişinin geldiğini de sözlerine ekleyen Koray Türkay, özellikle BUFSAD'ın kendilerini yalnız bırakmadığını aktardı. BUFSAD'da her yaştan arkadaşlarının olduğunu ve ilişkilerinin aralıksız sürdüğünü ifade eden Türkay, 'Hepsi genelde ziyaretimize ve sergilerimize gelir' ifadelerini kullandı.

KİMYA VE FOTOĞRAFIN UYUMU

Fotoğrafçılık tutkusu ve kafenin açılma hikayesini anlatan Türkay, şunları söyledi: 'Aslında kimya mezunuyum. Hatta Bursa'ya geldiğimde tekstil işinde çalıştım. Ama benim için dededen kalma hobi olan fotoğrafçılığı hiç bırakmadım. İlerleyen zamanlarda da Bursa'da fotoğrafçıların bir araya geldiği bir mekan olmadığını fark ettim. Bunun üzerine hemen aklımdaki kafe fikrini uygulamaya koydum. Kimyacılığın verdiği standizasyon ve fotoğrafçılığımı birleştirince böyle bir kafe ortaya çıktı.'

FOTOĞRAFIN YAŞADIĞI YER

Kafeyi 'fotoğrafın yaşadığı yer' olarak nitelendiren Türkay, buraya giren kişinin fotoğraf hakkında bir bilgisi olmasa dahi çıktığında bunu kazanacağını söyledi. Kafenin içinde 500'e yakın eski fotoğraf makinesi olduğunu da belirten Türkay, 'Bu makinelerin arasında körüklü, çifte objektifli makineler var. Hepsi manuel olarak kullanılan makineler' dedi.

NEDİR BU GREN?

Kafenin isminin çokça karıştırıldığını ve dikkat çektiğine değinen Türkay, 'Gren fotoğraftaki noktacıklar anlamına gelmektedir. Bu benim çocukluğumdan beri aşina olduğum bir terimdi. Sonra bu terim kafenin ismiyle birleşmiş oldu' şeklinde konuştu.

FRENÇAYZİNG GÜVEN İŞİ

Son olarak frençayzing konusunda çekimser olduğunu aktaran Türkay, 'FSM'deki kafeye isim hakkını verdim çünkü onlar benim arkadaşlarım ve çok güvendiğim kişiler. Frençayzing para odaklı bir şey o yüzden karşınızdakine güvenmeniz gerekiyor. Çünkü çocuğunuzu emanet ediyorsunuz bir nevi. Bundan dolayı kişiden 'bu işi yapar' sinyali almalısınız' değerlendirmesinde bulundu.

Gizem Doğan'la ortak olan Koray Türkay, tüm fotoğraf tutkunlarını kafeye davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.