Hava Durumu

Bursa'nın komşu ilinde korona alarmı! Bölgenin yüzde 70'i karantinada

Kütahya'nın Emet ilçesindeki koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Kaymakam Hasan Çiçek başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, salgının yayılmasını önlemek amacıyla ilçenin yüzde 70'ine yakınını 14 gün boyunca karantinaya aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2020 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın komşu ilinde korona alarmı! Bölgenin yüzde 70'i karantinada

Kütahya Emet ilçe Kaymakamı Hasan Çiçek Başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçede koronavirüs salgınının artması nedeniyle bazı kararlar aldı. Sözcü'nün haberine göre yaklaşık 20 bin nüfusa sahip ilçede yaklaşık 14 bin kişinin yaşadığı bölge 14 gün boyunca karantina altına alındı. 

HER HANEDEN EN FAZLA İKİ KİŞİYE İZİN

Genellikle konutların bulunduğu, Akpınar Mahallesi, Hamam Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Esentepe Mahallesi'ndeki çok sayıda sokak ve cadde karantina altına alınırken, küçükbaş hayvan yetiştiricileri için tüm gün, büyükbaş hayvan yetiştiricileri için 07.00-11.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında her haneden en fazla iki kişi olmak kaydıyla dışarı çıkmalarına izin verilmesine karar verildi. Ayrıca tarım ile uğraşanların arazide kalmak kaydıyla tüm gün faaliyetlerine izin verilmesine, kamu çalışanlarının, Bağ-kur ve SGK kaydı olan işyeri sahiplerinin ve çalışanşarının faaliyetlerine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.