Hava Durumu

Bursa'nın Türkiye turizmindeki sıralaması belli oldu: 'Yapılan çalışmalar meyvesini veriyor'

Bursa'nın turizmdeki sıralamasıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, "Kültür ve Turizm Bakanlığının ilk 3 aylık verilerine göre hem yerli turistte, hem yabancı turistte Bursa 4. sırada yer aldı. Bursa turizmde Muğla'yı ve İzmir'i geride bıraktı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2020 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2020 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın Türkiye turizmindeki sıralaması belli oldu: 'Yapılan çalışmalar meyvesini veriyor'

İsmail ARSLAN

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, sosyal medya hesabından Kültür ve Turizm Bakanlığının ilk 3 aylık verilerini paylaşarak Bursa'nın turizmdeki sıralamasına ilişkin bilgi verdi. Hem yerli hem de yabancı turistte Bursa'nın 4. sırada yer aldığını belirten Eker, " Yabancı turistte ilk 4 sırayı İstanbul, Antalya, Nevşehir ve Bursa alırken, yerli turistte sıralama, İstanbul, Antalya, Ankara ve Bursa oldu. Bursa turizmde Muğla'yı ve İzmir'i geride bıraktı" dedi.

POTANSİYELİMİZİ İYİ KULLANMAMIZ LAZIM

Yerli turistte, 1. sırada yer alan İstanbul'da 2 milyon yerli turistin geceleme yaptığı bilgisini veren Eker, "4. Bursa 725, 900 geceleme yaptı. Yabancı turistte, 1. İstanbul 3,9 milyon yabancı turist gecelemesi yapmışken, 4. Bursa 155. 700 yabancı turist gecelemesi yaptı. Bursa önümüzdeki yıllarda 3.'lüğü rahatlıkla yakalayabilir. Bunun için iyi bir belediyecilik hizmetleri, ulaşım ve çevre yatırımları yapmak, turizme yönelik alt yapı yatırımlarına ağırlık vermek gerekir. Mevcut potansiyelimizi daha iyi kullanmamız lazım" ifadelerini kullandı.

MEYVESİNİ VERİYOR

"Yapılan çalışmalar meyvesini veriyor. Bu rakamlarda son yıllarda Bursa Turizm Platformu ile turizmde birlik beraberlik ve tek elden yönetimin önemli olduğunu düşünüyorum" diyen Eker, "Tanıtma Birliği'nin bütçesi de turizmcilerin istekleri doğrultusunda kullanılması, bu gelişmede etken olmuştur. Daha yolun başındayız, yapmamız gereken birçok şey var, ama doğru yolda ilerliyoruz. Ülkemizin ve Bursa'nın geleceği için turizm çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.