Hava Durumu

Bursa'nın yeni belediye başkanı seçiliyor! Gözler Ankara'da

İstifa eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yerine geçecek isim için Bursa'dan 3 belediye başkanı Ankara'ya gitti. Başkan adayı yapılacak görüşmelerin ardından belirlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'nın yeni belediye başkanı seçiliyor! Gözler Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile görevden ayrılan Recep Altepe'nin yerine kimin geçeceği büyük bir merak konusu. Bursa'dan 3 ilçe Belediye Başkanı (Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar) Ankara'ya gitti. Büyükşehir Belediye Başkan adayının yapılacak görüşmeler sonrası belirlenmesi bekleniyor.

2 Kasım'da (yarın) Altepe'nin yerine geçecek isim için Belediye Meclisi'nde seçim yapılacak.

Bursa'da yarın çok hareketli saatler yaşanacak çünkü aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Bursa'ya geliyor.  CHP daha önceden istifa eden belediye başkanlarının yerine aday göstermeyeceğini söylemişti. Büyükşehir Belediye Meclisi'nden, diğer partilerden bir adayın başkanlığı kazanması zor olduğundan,  AK Parti kimi işaret ederse o başkan olacak.

Yazarımız Yusuf Kayışoğlu da yazısında, temayül yoklamasına değinerek "Oy torbaları açılmadan Ankara'ya götürüldü. Temayülden kimin çıktığını kestirmek zor. Ancak AK Parti içinden bir kaynak, belediye başkanlarının meclis üyeleri nedeniyle şanslı olduklarını söylüyor" ifadelerini kullandı.

Kayışoğlu'nun yazısına göre, söz konusu isimler, Cumhurbaşkanı tarafından konuşma, giyim tarzı gibi noktalarda da fiziken gözden geçirilecek.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.