Hava Durumu

Bursa Şehir Hastanesi fark yaratacak

Yapımı devam eden Bursa Şehir Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "Hastane Avrupa'nın sayılı hastaneleri arasında yer alacak" dedi. Çavuşoğlu, Bursa'ya sağlık alanında yapılan yatırımların toplam maliyetinin ise 2,5 milyar lirayı bulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2017 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2017 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Şehir Hastanesi fark yaratacak

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Şehir Hastanesi şantiyesinde incelemeler bulundu. Burada bir konuşma yapan Çavuşoğlu,  Bursa'da sadece Bursalılara değil 5,5 milyonluk nüfusa sahip bölgeye sağlık hizmeti sunulduğunun söyledi. Çavuşoğlu, "İlimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımları bu perspektifte düşünerek planlamaktayız. Bursa son yıllarda sağlık alanında devasa yatırımlara sahne olmuş ve ilimizdeki sağlık yatırımlarına toplamda yaklaşık maliyeti 2,5 milyar lira olacak bir yatırım olmuştur. Bugüne baktığımızda ilçe devlet hastanelerinin birçoğu yenilenmiş ve bir kısmının ise yapımına devam edilmektedir. Merkezde ise Türkiye'nin sayılı ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinden biri olan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesini de birkaç yıl önce hizmete sunmuştuk" dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA...

Bursa'da devam eden hastane yatırımlarına bakıldığında bu yatırımların en büyüğünün bin 355 yatak kapasitesine sahip Nilüfer Doğanköy'de 745 dönüm arazi üzerine yapılmakta olan Bursa Şehir Hastanesi olduğu bilgisini veren Çavuşoğlu, "Entegre bir sağlık kampüsü niteliğinde olacak hastane dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanlarıyla yalnızca bulunduğu bölgenin değil Avrupa'nın sayılı hastaneleri arasında yer alacaktır" ifadelerini kullandı.

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

AK Parti'nin "Her şeyin başı sağlık" düsturuyla 16 yıl önce yol çıktığını söyledi. İnsana hizmetin başta onun sağlığına ilişkin hizmet olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "İnsana hizmet, toplumsal sağlığa hizmettir. Eğer sağlıklı bir toplum, nesil ve birey söz konusuysa bütün diğer faktörlerin değişmesi ve Türkiye'nin büyümesi bunun için çok önemlidir" diye konuştu.

PAY 37,5 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI

Bütçeden sağlığa ilişkin ayrılan payın devasa boyutlara ulaştığına dikkati çeken Çavuşoğlu, "2002 yılında bütçeden sağlığa ayrılan pay 2,3 milyar lira. Bir yılda Türkiye bütçesinden sağlığa ayrılan pay buymuş. Bunun içinde personel gideri, tesisat gideri, fiziki altyapı çalışması ve hizmet gideri gibi bütün giderler var. Bugün bütçeden sağlığa ayrılan pay yüzde 163 oranında artışla 37,5 milyar liraya ulaştı. İşte insana yatırım, yaşama yatırım ve hizmet demek bu demek oluyor" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.