Hava Durumu

Bursa Şehir Hastanesi'ni su bastı: 'Bebek bezi boruları tıkadı'

Türkiye'nin en büyük 5. şehir hastanesi olan ve 488 milyon Euro'luk yatırımla tamamlanan bin 355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi'nin idari bölümü sular altında kaldı. Olayın tuvalete atılan bebek bezinin boruyu tıkaması sonucu meydana geldiği öğrenilirken, o anlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2019 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2019 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Şehir Hastanesi'ni su bastı: 'Bebek bezi boruları tıkadı'

-İsmail ARSLAN-

"Kamu Özel İş birliği" (PPP-Public Private Partnership) modeli ile hayata geçirilen ve hasta kabulüne 16 Temmuz'da başlayan Bursa Şehir Hastanesi'nin yönetim birimini su bastı. Cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde, o esnada birimde bulunan çalışanlar, ne yapacaklarını şaşırdı. Aşırı birikme nedeniyle hastane tavanında çökme de meydana geldi.

BEBEK BEZİ ATILMIŞ

Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bursa Şehir Hastanesi'nde 24.07.2019 tarihinde B1 katı HBYS ofis alanının tavanında oluşan su akıntısı ile ilgili gerekli inceleme yapılmıştır. C Blok Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinin pis su borularından bebek bezi ve benzeri maddelerin atılması neticesinde rögarın tıkandığı ve suyun geri itmesi sebebiyle de anılan ofis üzerinden geçen boruya ait dirseğin patladığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili teknik ekipler hemen aksiyona alınarak vidanjör ile rögar açtırılıp, patlayan dirsek değiştirilmiştir. Ve her şey normal akışına dönmüştür. Bu su akıntısı sonucunda hiç bir tıbbi cihaz ve alanda aksaklık yaşanmamış ve sağlık hizmeti kesintisiz devam etmiştir" denildi. 

ŞEHİR HASTANESİ HAKKINDA

Nilüfer ilçesinin Doğanköy mevkiinde 745 bin 365 metrekare alan üzerine 488 milyon Euro'luk yatırımla tamamlanan Bursa Şehir Hastanesi, ortak bir çekirdek yapı etrafına kurulmuş olan 4 adet bloktan oluşuyor. 1.055 yatak kapasiteli Ana Hastane, 200 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyüğü olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile 100 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) Hastanelerinden oluşan Bursa Şehir Hastanesi'nde, 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 yataklı çocuk ve yetişkin yoğun bakım ünitesi bulunuyor. 

Her branştan poliklinik hizmetlerinin verileceği, nitelikli ameliyatların yapılarak, başka illere hasta sevkin önleneceği hastanede, günlük 2 bin 110 acil hastaya müdahale ve toplamda da 36 bin 200 hasta sirkülasyonu öngörülüyor. Bursa Şehir Hastanesi, Kadın, Çocuk ve Psikiyatri Hastanesi, Genel Hastane, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi, Teknik Servis Binası ve Otopark Binası olmak üzere toplam 470 bin metrekarelik kapalı inşaat alanıyla, bölgeye bugüne kadar kazandırılmış en büyük sağlık yatırımı olarak dikkati çekiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.