Hava Durumu

Bursa Şoförler Odası'ndan T plaka ihalesine tepki

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Hastanesi'ndeki durakta çalışmak üzere 20 yeni ticari taksi plakası ihalesine tepki gösterdi. Başkan Topçu, "Daha önce dolmuştan taksiye dönüşümü özendirmek için alınmış kararlar varken ve taksiye dönüşmek için sıra bekleyen dolmuş sahibi üyelerimizin varlığı bilinirken, şimdi yeni ticari taksi plakası satışı yapılması, üyelerimizin kazanılmış haklarını görmezden gelmektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2019 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2019 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Şoförler Odası'ndan T plaka ihalesine tepki

Konuyla ilgili 1 Ağustos 2019 tarihinde Bursa 2. İdare mahkemesine yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtıklarını, Mahkeme'nin yürütmenin durdurulması ve iptal edilmesi konusunda karar vermeden önce, dava süreci devam ederken böyle bir ihalenin yapılmasının hukuka aykırılık teşkil ettiğini ifade eden Başkan Topçu'nun açıklaması şöyle;

"Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 31 Mayıs 2019 tarih ve 2019/94 sayılı karar ile Bursa şehir hastanesinde kurulacak taksi durağında çalışmak üzere 60 adet T plaka satışı kararı alındığı, ilk etapta da bunlardan 20 adet T serisinden TİCARİ TAKSİ plakası satışı yapılması yönünde almış olduğu kararı doğrultusunda ihale sürecini başlatmış bulunmaktadır.

15 Haziran 2006 tarih ve 26199 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkez Yönetmeliğinin 29'uncu maddesinde ifadesini bulan KAZANILMIŞ HAKLAR başlığı altında yer alan "Büyükşehir Belediyeleri dahilinde daha önce İl Trafik Komisyonları veya Valiliklerce alınan KARAR ve İZİNLERLE elde edilmiş HAKLAR saklıdır." şeklindedir.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hukuki sürecin devam ettiği bir konuda ilgili tüm tarafların mağdur olup olmayacağını düşünmeden T plaka satışı ile ilgili ihale sürecini başlatmıştır.

UKOME kurulu tarafından Şehir Hastanesi için T plaka satışı kararı almasına müteakip Üyelerimizin kanun ve yönetmeliklerle korunacağı belirlenmiş olan kazanılmış hakların ihlal edildiği gerekçesi ile 1 Ağustos 2019 tarihinde Bursa 2. İdare mahkemesine yürütmenin durdurulması istemli olarak böyle bir kararın Kamu düzeni ve Kamu yararı açısından uygun olmadığı gerekçesi ile dava açmış bulunmaktayız.

Esnaflarımızın kazanılmış haklarının korunması noktasında 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamında faaliyetlerini yürütmekte olan Esnaf Odası olarak üzerimize düşen sorumluluğun bir gereği olarak başlatmış olduğumuz hukuki süreci yakından takip etmekteyiz. Bu ihaleye müracaat edenlerin de esnaflarımız gibi mağdur olabileceğini düşünmekteyiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.