Hava Durumu

Bursa tek yürek oldu... Başkanlardan duygu dolu mesajlar...

Rejim güçleri tarafından İdlib'te haince saldırıyla şehit olan 33 kahraman Mehmetçik için Bursa tek yürek oldu. Acı haberi alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilçe belediye başkanları sosyal medyadan saldırıyı kınayan ve şehitlerimize rahmet dileyen mesajlar paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2020 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa tek yürek oldu... Başkanlardan duygu dolu mesajlar...

Suriye'nin İdlib kentinden dün gece Türkiye'yi yasa boğan haber geldi. Esed güçlerinin düzenlediği hava saldırısı nedeniyle 33 askerimiz şehit olurken, 32 askerimizde yaralı olarak Cilvegöz Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilerek Hatay'da tedavi altına alındı.

Acı haberler bu sabah ailelere ulaşırken, şehit ailelerinin evlerinin olduğu sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

Bursa ve ilçe belediye başkanlarından başsağlığı mesajları geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: İdlib'den gelen acı haber içimize ateş düşürdü. Devletimiz, Mehmetçiklerimizin kanını yerde bırakmayacaktır. Rabbim bu mübarek gece hürmetine şehitlerimizin makamlarını âli eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. İdlib'de şehitlik mertebesine yükselen Mehmetçiklerimizin haberi yüreğimizi sızlattı. Ölümsüz kahramanlarımız arasında Yıldırım'dan Uz. Çvş. Tolga Can Yılmaz isimli yiğidimizin de olduğunu öğrendim. Rabbim şehidimize rahmet eylesin. Başın sağ olsun #Bursa. Şehidimizin cenazesi memleketi olan Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinden kaldırılacaktır. Devletimiz hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadığı gibi Tolga kardeşimiz ve silah arkadaşlarının kanlarını da yerde bırakmayacaktır.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: İdlib'de rejim unsurlarının gerçekleştirdiği hava saldırısında şehadete yürüyen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar, milletimize sabır diliyorum. Rabbim vatan evlatlarımızı korusun.  'Ya istiklal ya ölüm' millet olma bilincimizin mayasını teşkil eder. Bin yıllık hatıralarımızın, akrabalarımızın ve ecdadımızın mezarlarının bulunduğu topraklarda bize karşı kullanılacak bir terör koridorunun oluşmasına izin vermedik. Elbette yüreğimiz yanıyor, gölümüz derin elemler içinde. Şehitler kervanına eklenen her bir vatan evladı içimizde bir acıya dönüşüyor. Ülkemiz üzerinde oynanana her türlü komloyu bu aziz millet yarım geçecektir. Bizi diz çöktrmeye çalışan şer odalarına hak ettikleri cevap hem masada hem sahada verilecektir. Asırlardır İslam'ın sancaktarlığını, mazlumların hamiliğini yapmış aziz milletimizin mücadelesi haktır ve haklıdır. Rabbim askerlerimizi Mansur ve muzaffer eylesin. Ordumuzu ve yurdumuzu her türlü kötülükten muhafaza eylesin.  Şehit ateşi ilçemize düştü hepimizi yaktı. İdlib'de şehadet şerbeti içen kahramanlarımızın arasında Maltepe Mahallemizden Tolga Can Yılmaz'ın da olduğu haberi ciğerimize kor düşürdü. Şehidimize Allah'tan rahmet kederli ailesine, tüm hemşehrilerimize baş sağlığı dilerim.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz: İdlib'de gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda askerimizin şehit düştüğü ve yaralandığı haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır, yaralı evlatlarımıza da acil şifalar diliyorum.


Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan: İdlib'de yapılan hain saldırı sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı, yararlı askerlerimiz için de acil şifalar dilerim.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar: Yıldırım'ın Maltepe Mahallesi'nden Şehit Piyade Uzman Çavuş Tolga Can Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm hemşehrilerimize sabırlar diliyorum.  Yiğitler, ölürken bile gülerler / Yeter ki yaşayan er oğlu erler / Bizi çiğnetmesin ayak altında.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem: İdlip'ten gelen haberlerle yüreğimiz yandı. Şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın: İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucunda Şehit olan kahraman evlatlarımıza Allah'tan rahmet acılı ailelerimize baş sağlığı diliyorum. Türk Milletimizin başı sağ olsun.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta: Aziz milletimizin başı sağolsun. Şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet , yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban: Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırı sonrası rejim güçlerine en ağır şekilde karşılık verilmekte.  Devletimizin ve askerimizin her zaman yanındayız. Mesele memleket meselesidir.  Allah devletimize zeval vermesin.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır: ALLAH'ım, bu mübarek Cuma gününde şehitlerimizin şehadetlerini kabul eyle. Şu anda dağda, sınırda, ovada, çamurda, karda, kışta, zemheride, ayazda bu vatanımız için nöbet bekleyen askerlerimize, polisimize ve bütün güvenlik güçlerimize yardım et. Bu mübarek Cuma gününde, ettiğimiz Dua'ları kabul eyle ALLAH'ım...

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar: Bir ölsekte bin dirileceğiz. Tüm dünya karşımızda da olsa ne davamızdan ne Mehmetçiğimiz'in bir damla kanından vazgeçmeyeceğiz. #İdlib'te şehit düşen vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, ailelerine ve Milletimize sabır diliyorum. Söz, kanınızı yerde koymayacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.