Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi'nden Başkan Dündar'a ziyaret!

Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) heyetini makamında ağırladı. Ziyarette BTÜ'nün 2021 yılı TEKNOFEST hazırlıkları masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2021 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2021 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Teknik Üniversitesi'nden Başkan Dündar'a ziyaret!

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) heyeti, Osmangazi Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Rektör Prof. Dr. Arif Karademir önderliğinde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı (SKS) Mehmet Erman, Şube Müdürü Ali Darığa ve TEKNOFEST öğrencilerinin oluşturduğu BTÜ heyeti, Osmangazi Belediyesi'nin Panoroma Müzesi civarında BTÜ'ye tahsis ettiği yurt arazisi için Başkan Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Başkan Dündar'a TEKNOFEST 2021 hazırlıkları ile ilgili bir sunum yapılan ziyaret kapsamında BTÜ'nün 22 kategoride yarışacak olan 90 takımı tanıtıldı.

'TEKNOFEST'TEN UMUTLUYUZ'

TEKNOFEST'ten çok umutlu olduklarının altını çizen, geçen yıl 52 öğrenci takımıyla başvurdukları TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları'nda 21 takımın finale kaldığını hatırlatan Rektör Karademir, "Ülkemizin gelecek on yılda katma değeri yüksek ürünler geliştirecek mühendisler bu yarışmalarda sahne alanlar arasından çıkacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan 'Milli ve Yerli Teknoloji Hamlesi' bağımsız Türkiye'nin temellerini oluşturacak. Son yıllarda üretimine yoğunlaştığımız İHA, SİHA, TİHA, elektrikli otomobil, uçan araba gibi yüksek teknoloji ürünleri, hepimizi gururlandırıyor ve tüm dünyada örnek gösteriliyor. Geçen yıl yarışmalarda Bursa'mıza dereceler kazandıran öğrencilerimiz ile danışman hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

DESTEK SÖZÜ

TEKNOFEST Uçan Araçlar Yarışmaları'nın Yunuseli Havaalanı'nda yapılacağını ve Bursa'nın bu konuyu daha çok sahipleneceğine inandığını vurgulayan Rektör Karademir, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sanayicilerin kendilerini TEKNOFEST'te desteklemelerinden son derece memnun olduklarını dile getirdi. BTÜ heyetini ağırlamaktan ve gençlerle buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar da BTÜ'nün başarılarından gurur duyduğunun altını çizdi. BTÜ'nün Bursa'ya, yalnızca yetişmiş insan yönüyle değil gerek bilimsel gerekse kültürel anlamda büyük katkılar sağladığını ifade eden Dündar, her zaman BTÜ'nün yanında olacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.