Hava Durumu

Bursa Tophane'de korku dolu anlar! Kendilerini sokağa attılar

Bursa Tophane'de yapılan kazı çalışmaları nedeniyle su borusu patladı. Yumuşayan toprak binaların üzerine kayınca semt sakinleri panik yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2017 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2017 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Tophane'de korku dolu anlar! Kendilerini sokağa attılar

Bursa'nın tarihi Tophane surlarının altında bulunan Kuruçeşme Mahallesi sakinleri güne büyük bir gürültü ile uyandı. Tophane'de yapılan kazı çalışmaları sebebiyle patlayan su borusu uzun süre akınca toprağın yumuşamasına sebep oldu. Sabahın erken saatlerinde yumuşayan toprak ve kaya parçaları, metruk binaların üzerine kaydı. Metruk binaların arasında bulunan diğer binalarda oturanlar gürültüyle birlikte kendini sokağa attı. İhbar üzerine olay yerine polis, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Can kaybının yaşanmadığı olayda AFAD ekipleri çevrede geniş güvenlik tedbiri aldı.

TAHLİYE EDİLDİLER

Metruk binaların arasında bulunan ve 2 ailenin yaşadığı evlerdeki insanların can güvenliği için tahliye edildiğini belirten Kuruçeşme Muhtarı Hatice Temel, "Sabah saatlerinde büyük bir gürültü ile uyandık. Metruk ve meskun binaların bulunduğu bölgeden toprak ve kaya parçaları kaymış. Evler zaten yıkıldı yıkılacak. Bir an önce evlerin istimlak edilerek sosyal alan oluşturulması gerekiyor" dedi. Daha evvel yangın çıktığı öğrenilen evler mahalleliyi tedirgin ediyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.