Hava Durumu

Bursa ulaşımında yeni dönem... Minibüslerde kartlı sisteme geçiliyor!

Büyükşehir Belediyesi iştiraki Bursa Ulaşım A.ş (BURULAŞ), bir süredir üzerinde çalıştığı minibüslerde kartlı sisteme geçiş için Esenevler-Arabayatağı Durağıyla görüşmelere başladı. BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, "Kimse mağdur edilmeyecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2020 08:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 08:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa ulaşımında yeni dönem... Minibüslerde kartlı sisteme geçiliyor!

Serhat İNCİ

Kartlı sisteme dönüşüm için çalışmalara başladıklarını ifade eden Bursa Ulaşım (BURULAŞ) Genel Müdürü M. Kürşat Çapar minibüs duraklarından Esenevler-Arabayatağı Durağı ile görüşmelere başladıklarını söyledi. Genel Müdür Çapar, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın talimatları çerçevesinde esnaf ile görüştüklerini bildirdi. Halk otobüsleri çalışmalarını örnek gösteren Çapar, Gemlik, Karacabey, Mustafakemalpaşa ilçelerindeki benzer örnekler üzerinden konuya eğildiklerini ifade etti.

'OLUMLU BAKIYORLAR'

Genel Müdür Çapar, "Esnaf içerisinden 'bu işe olumlu bakan bir durak olur mu' diye istişare yapıyoruz. Duraklardan bir tanesi Esenevler-Otosansit Durağı. Şu anda nihayete gelmiş hadi yapalım diye bir şey yok. Daha önce de bu aşamadan daha ileri gittiğimiz yerler olmuştu. Kuzey minibüsleri ile iyi noktaları gelmiştik ama olmadı. Çünkü esnafta 2-5 kişi ikna olmadı mı yapamıyorsunuz" dedi.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Durak olarak herkesi kazanmak istediklerinin altını çizen Çapar, ilerleyen zamanlarda bir görüşme daha yapılacağını ifade etti. Çapar, "Prensip olarak hiç kimsenin mağdur olmadığı formüller üzerine odaklanıyoruz. Birilerinin dışarıda kaldığı durumlarda mahkemeler bozuyor zaten, dolayısıyla biz sağlam adımlar atalım istiyoruz. Durağımız ile daha bir araya gelmedik. Sadece duraktan 4-5 temsilci ile sohbetimiz oldu" diye konuştu.

BİR İLK OLABİLİR

Bahsi geçen durak ile ilgili yaptığımız görüşmelerde yapılan teklifi üyelerine sunacaklarını bildiren temsilciler, yakın zamanda tekrar görüşmelerin olacağını bildirdi. Görüşmeler sonrası mavi minibüslerden kartlı sisteme geçiş olursa Bursa merkezdeki toplu taşımada sektöründe bir ilk meydana gelmiş olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.